Als je het ons vraagt, komen sommige verbeteringen wel heel laat. Een goed voorbeeld hiervan is de consumentenversie van Skype: de interface was al jaren gedateerd en nodigde niet uit om mee te werken.

Door: Dennis Gandasoebrata

 Gelukkig hebben de makers van Skype het licht ook gezien en eind vorig jaar de desktopversie van Skype van een nieuw uiterlijk voorzien. De interface oogt eindelijk rustig, overzichtelijk en fris.

skypeBehalve een nieuw uiterlijk kent Skype nog een aantal vernieuwingen. Zo krijg je via de knop met het belletje toegang tot een notificatiepaneel, waarin de laatste meldingen worden getoond. Denk aan chatconversaties waarin je naam is genoemd of directe berichten tijdens je afwezigheid. Ook is er aandacht besteed aan het delen van bestanden tijdens een sessie: je kunt bestanden met een maximale grootte van 300 MB versturen.

Standaard gebruikt Skype niet je adresboek, waardoor je nieuwe contacten handmatig moet zoeken en toevoegen op Skype. Gelukkig kun je ook een koppeling met je adresboek maken en de contacten automatisch toevoegen. Ben je niet tevreden met de standaardindeling, dan kun je deze naar je hand zetten met verschillende thema’s.

Product: Skype

4 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* opgefriste, overzichtelijke gebruikersomgeving
* centraal notificatievenster
* bestandsdeling via chat
Minpunten:
* onnodige poespas, zoals bots, met als risico een druk venster