De Teufel-hoofdtelefoon Real Blue NC is de opvolger van de Mute BT en heeft een helder geluid en een verbeterde ANC (Active Noise Control)-chip.

Door: Aad Munsterman, Rob Hoogland en Rob Coenraads

Dankzij deze ruisonderdrukking wordt zo veel mogelijk omgevingsgeluid geëlimineerd. De ANC doet goed, maar werkt het best bij gelijkmatige stoorniveaus zoals bij ventilatoren en vliegtuigen. In tegenstelling tot bij de Mute BT is aptX niet aanwezig. AptX is een technologie om muziek met een hogere kwaliteit (cd) via bluetooth over te dragen. Dat zal de audiofiel teleurstellen, maar voor de doelgroep, waarbij veelal via mp3 wordt afgespeeld, niet veel uitmaken.

De hoofdtelefoon weegt circa 260 gram en de oorkussens zijn zacht, zodat je lang comfortabel kunt luisteren. Handig is het touchpad op de rechterschelp waarmee het geluidsniveau, nummers skippen, pauze en telefoon kunnen worden bestuurd. Dit werkt alleen via bluetooth. 

De oplaadbare Li-ion-accu zorgt voor een luistertijd van circa 25 uur met bluetooth en ANC en tot zo’n 50 uur met ANC uitgeschakeld en aangesloten via de meegeleverde 125 centimeter lange kabel met 3,5mm-jack-aansluiting. Deze kabel heeft ook een geïntegreerde microfoon- en telefoonbediening; verder worden een vliegtuigadapter en een mooie reishoes meegeleverd.

Teufel staat bekend om producten met een goede prijs/prestatieverhouding en dat is met de deze hoofdtelefoon ook weer gelukt.


Product: Teufel Real Blue NC

4 en half sterren

Prijs: € 199,99
Pluspunten:
* prima kwaliteit geluid
* goede onderdrukking omgevingsgeluid
Minpunten:
* kort kabeltje voor opladen
* geen aptX