Veel notebookfabrikanten proberen elkaar de loef af te steken door de dunste laptop ter wereld uit te brengen. Voor veel mensen maakt die ene millimeter niet uit, die zoeken juist andere kwaliteiten in een laptop.

Door: Aad Munsterman, Rob Hoogland en Rob Coenraads

Zo wil de een graag een laptop met een groot 15inch full-hd scherm met Windows, terwijl een ander juist een compacte, stevige en goedkope laptop wil hebben. In die laatste categorie valt de Acer Chromebook Spin 11 (R751TN –C5SH).

Allereerst compact, want het is een 1,5 kilo lichte laptop van bijna 30 cm. breed, 21 cm. diep en 20 cm. Hoog, met een 11,6-inch HD-beeldscherm. Dat scherm is overigens wel aanraakgevoelig en dat werkt vlot en prettig, mede dankzij de meegeleverde Wacom-stylus. Dankzij het touchscreen kun je hem ook als tablet gebruiken, waarbij je het scherm gemakkelijk kunt draaien, bijvoorbeeld in de ‘tent’-stand of zelfs helemaal tegen de achterkant van het toetsenbord.

Verder is de laptop stevig, hij heeft een zogeheten ruggedized ontwerp die hem moet beschermen tegen stoten en vallen. Goedkoop is hij ook met zijn adviesprijs van € 399,-, maar het is een Chromebook dus Windows-programma's werken er niet op. Tenzij je Office 365 hebt of de Office-app downloadt in de Google Play Store.

Prima laptop dus en bedoeld voor scholieren, maar niet geschikt om foto’s en video’s te bewerken of te gamen.

 

Product: Acer Chromebook Spin 11 R751TN –C5SH

4 sterren

Prijs: € 399,-
Pluspunten:
* zowel laptop als tablet
* touchscreen met stylus
* stevig
Minpunten:
* vooral bedoeld voor eenvoudige taken