In tegenstelling tot normale inkjetprinters, bieden de EcoTank-printers van Epson plaats aan flinke voorraadbuffers aan inkt. Je bent bij aanschaf dan wel meer geld kwijt, maar met de inkt doe je dus ook veel langer.

Door: Aad Munsterman, Bert van Dijk en Rob CoenraadsEpson ET 2750 1916x1143

De ET-2750 beschikt over vier voorraadbuffers: zwart, cyaan, geel en magenta. Van zwart zijn er twee flesjes van 127 ml en van de kleuren elk één met 70 ml meegeleverd, volgens Epson genoeg voor 14.000 pagina’s zwart/wit en 5.200 in kleur! Nabestellingen zijn een stuk goedkoper dan gewone cartridges: zwart € 15,- en kleur € 10,-.

De printer is geschikt voor situaties waarbij gemiddeld zo’n 140 pagina’s per maand enkel- of dubbelzijdig geprint wordt en waarbij ook weleens een enkel velletje gescand of gekopieerd moet worden: er is namelijk geen automatische document-invoer (ADF) aanwezig.

De printresultaten voor standaard printwerk zien er goed uit; hij is minder geschikt voor foto-afdrukken en in de praktijktest werden op A4-foto’s ook transportstrepen gezien. Het scangedeelte werkt tot 1200 dpi en er wordt OCR-software meegeleverd.

In slaapmodus verbruikt de ET-2750 slechts 0,7 Watt. De garantie op de printkop is 3 jaar en voor de rest van het apparaat 1 jaar: over een periode van drie jaar zijn er dus geen zorgen over inkt en printkwaliteit.


Product: Epson ECO TANK ET-2750

4 sterren

Prijs: € 350,-
Pluspunten:
* printer met all-in kosten voor inkt
* lage prijs per pagina
* te gebruiken vanaf veel apparatuur en locaties
Minpunten: 
* klein 3,7 cm lcd-schermpje
* minder geschikt voor foto-prints