De Doro 8040 is een seniorentelefoon, waarbij onder meer het bedieningsgemak sterk wordt vereenvoudigd.

Door: Aad Munsterman, Bert van Dijk en Rob CoenraadsDoro 1

Het gebruiksvriendelijke menusysteem begeleidt gebruikers bij elke actie door werkwoorden, zoals Bellen, Bekijken, Verzenden, Luisteren en Instellen te gebruiken, in plaats van vaak ingewikkelde appnamen. Hierna kom je in een vervolgmenu: zo volgt bij Bekijken een menu met Mijn berichten, Mijn e-mails, Mijn foto’s, etc. Ook is de telefoon voorzien van helder telefoongeluid, M3/T3-gehoortoestelkoppeling, aanpasbare lettergroottes, gescheiden toetsen met heldere indicaties en achterop een Assistentieknop. Deze knop stuurt na drie keer kort indrukken of, afhankelijk van selectie, lang indrukken, een oproep en SMS naar een eerder ingevoerd telefoonnummer en een aparte SMS met de Google Maps-locatiegegevens.

Optioneel is de Doro 3500 Alarm (€ 30,-), een waterdichte pols- of halsband met Alarmknop die via bluetooth verbonden is met de telefoon. Verder is beheer op afstand mogelijk door bijvoorbeeld een familielid.

De Doro 8040 is 15 bij 7 cm groot en het goed afleesbare scherm meet 5 inch (ca. 12,5 cm) met hd-resolutie (1280 x 720 pixels). De snelheid voelt goed aan, de speaker klinkt helder en het geheugen is 16 GB, waarbij voor de gebruiker 10 GB overblijft; een optie voor een microSD-geheugenkaart is aanwezig. Bij voldoende licht maakt de 8MP-camera goede beelden. Wifi is beperkt tot de 802.11 b/g-standaard op deze 3G/4G Android 7.0 telefoon. De accu is zo’n 3000 mAh, zodat hij bij licht gebruik twee tot drie dagen meekan.

De Doro 8040 valt al met al op door de goed doordachte en begrijpelijke functies.


Product:  Doro 8040 Smartphone

4 en half sterren

Prijs: € 239,- 
Pluspunten:
* goed doordachte seniorenfuncties 
* nette prijs onder BKR-limiet
Minpunten: 
* beperkte technische specificaties