Het opgeruimd houden van de computer gaat de één gemakkelijker af dan de ander. In elk geval is het begin van het nieuwe jaar hiervoor een mooi moment.

Een van de meest tijdrovende onderdelen van de grote schoonmaak is het ontdubbelen van bestanden. Dubbele, identieke bestanden nemen kostbare ruimte op de schijf in, en het is niet altijd even eenvoudig te achterhalen welke bestanden dubbel zijn, bijvoorbeeld foto’s, muziek en video’s. Auslogics Duplicate File Finder helpt je hierbij. Let ook bij deze app tijdens de installatie op en installeer niet klakkeloos de Yahoo Toolbar.

duplicate

Zoekacties aanpassen

Je kunt op zoek gaan naar dubbele bestanden van elke soort, of juist – en dat is veel overzichtelijker – naar dubbele bestanden van een bepaalde soort. Bijvoorbeeld foto’s. Ook handig is de mogelijkheid om zoekcriteria op te geven, waarbij je bijvoorbeeld juist kleine bestanden of grote bestanden kunt negeren. Ook kun je specifieke perioden, bestandsnamen of verborgen bestanden uitsluiten. Zorg er wel voor dat een goede back-up wordt gemaakt van bestanden voordat deze worden verwijderd. Je kunt daarbij gebruik maken van de vertrouwde Prullenbak, of het ingebouwde back-upmechanisme van Duplicate File Finder zelf.

 

Product: Auslogics Duplicate File Finder

Website: www.auslogics.com/en/software/duplicate-file-finder

3 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Eenvoudige, no-nonsense werking
* Zoekopdrachten verder te verfijnen met zoekcriteria
Minpunten:
* Pas op met ongewenste installatie van de Yahoo Toolbar