Voor meer controle over de indeling van je computer, kun je gebruik maken van een partitiemanager. Je deelt de schijf hierbij op in meerdere partities, die van elkaar gescheiden zijn en kunnen worden benaderd als aparte schijf.

Door: Dennis Gandasoebrata

De makers van Partition Manager 15 Home hebben de basis- en geavanceerde functies ondergebracht in één programma. De eerste keer dat je het programma start, word je welkom geheten door een Metro-achtige omgeving, waarin alle onderdelen zichtbaar zijn. Wij kiezen echter al snel voor de Full Scale Launcher: een meer geavanceerde omgeving waarin we alle instellingen in één keer zien. Voor veel van de acties is een wizard beschikbaar, die je door het proces leidt. Het grote voordeel hiervan is dat alle acties van te voren worden gevisualiseerd (bijvoorbeeld de nieuwe indeling van de schijf) en je pas daarna de actie daadwerkelijk toepast.

Systeemherstel
Interessant is de mogelijkheid om ook een opstartbare USB-stick te maken, waarmee je probleemoplossing kunt uitvoeren wanneer de computer niet meer opstart.
De makers hebben een demoversie beschikbaar gesteld. Voor de volledige functionaliteit is betaling vereist.

Product: Paragon Partition Manager 15 Home
Website: https://www.paragon-software.com/home/pm-personal/

4 sterren

Prijs: € 34,-
Pluspunten:
* Gebruiksvriendelijke omgeving
* Herstelmogelijkheden
* Wizards voor veelvoorkomende taken
Minpunten:
* Demoversie biedt beperkte functionaliteit