Optimalisatieprogramma’s zijn er in overvloed, maar meestal richten zij zich op specifieke onderdelen. Windows Repair Toolbox is opgezet als complete gereedschapskist, waarin meerdere hulpprogramma’s zijn gebundeld.

Door: Dennis Gandasoebrata

Daarin schuilt ook direct de kracht van de software: waar je voorheen meerdere programma’s nodig had om het systeem te optimaliseren, ben je hiermee in één keer klaar. Je hoeft Windows Repair Toolbox bovendien niet per se te installeren, maar kunt het programma eenmalig uitvoeren. De software is opgebouwd uit meerdere tabbladen, waarop de onderdelen zijn ondergebracht. Zo is er een aparte tab voor het verwijderen van malware, en bevat de tab Tools programma’s waarmee je hardware en software kunt monitoren.

Automatische piloot
Het programma beschikt over een automatische piloot, waarmee je meerdere tools achter elkaar automatisch kunt uitvoeren. Nadat deze ‘unattended mode’ de taken heeft volbracht, ontvang je een e-mail met uitgebreid log. Als je niet tevreden bent over de hoeveelheid detail in het logboek, biedt het programma de optie om eigen notities over het proces op te slaan. Interessant is de mogelijkheid om eigen programma’s aan het programma toe te voegen, zodat je ook die vanuit één centrale locatie kunt uitvoeren. Windows Repair Toolbox biedt een ‘minimal mode’, waarmee je de software ongemerkt in de achtergrond laat draaien.

Product: Windows Repair Toolbox
Website: https://windows-repair-toolbox.com/

4 en half sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Meerdere tools in één locatie
* Te gebruiken zonder installer
Minpunten
* Geen herstelmogelijkheid
* Beperkte uitleg van de opties