Kodi is een mediaspeler met een zogeheten ‘10 foot’-interface voor gebruik op televisies en andere schermen die je primair voor media inzet.

De speler geeft toegang tot (streaming) videocontent en zelf aangewezen mappen met bijvoorbeeld foto’s en muziek. Vergeleken met een kant-en-klare settopbox, zoals bijvoorbeeld Apple TV, heb je met Kodi meer flexibiliteit. In die zin doet het denken aan het inmiddels ter ziele gegane Windows Media Center.

kodi 2

Add-ins

De standaardomgeving heeft een overzichtelijke opbouw. Links vind je de verschillende mediacategorieën, waaronder films en muziek. Op zich is de basisfunctionaliteit die Kodi biedt niet bijzonder spannend, het zijn vooral de add-ons van de community die Kodi interessanter maken. Zo zijn er skins waarmee je het uiterlijk aanpast, maar ook plug-ins waarmee je andere mediabronnen toevoegt (zoals SoundCloud) en filmdatabases. Het is dus aan te raden om Kodi na installatie uit te breiden met extra componenten. Let wel op dat je Kodi binnenhaalt via de officiële kanalen en dat je alleen add-ons installeert van de juiste bronnen: sommige add-ons (van andere bronnen) installeren ongewenste advertenties of zelfs virussen. Wij raden aan om Kodi te installeren via de Microsoft Store (in Windows 10 en Windows 8.1).

Product: Kodi, via Microsoft Store

4 sterren

Prijs: gratis
Pluspunten:
* Enthousiaste gebruikerscommunity
* Extra functionaliteit via add-ons
* Beschikbaar voor meerdere platformen
Minpunten:
* Streamingplatformen zoals Kodi kunnen misbruikt worden voor de verspreiding van virussen