In de app kun je een profiel van je voertuig maken. Die informatie kan worden gebruikt bij het maken van de route.

Dennis Gandasoebrata

trucksmapnavigation 2

Bij het reizen met een truck, bus of camper, stel je mogelijk andere eisen aan de route dan met een doorsnee personenwagen. Denk bijvoorbeeld aan wegen die zich niet lenen voor grotere wagens of viaducten met een geringe doorrijhoogte.

In de app kun je een profiel van je voertuig maken. Die informatie kan worden gebruikt bij het maken van de route. Je kunt onder meer de hoogte, lengte en het gewicht opgeven. Als je de app op meerdere apparaten gebruikt, worden de profielen gesynchroniseerd. Dat bespaart het telkens opnieuw opgeven van het profiel. Net als bij vergelijkbare apps, toont Trucks Map Navigation ook realtime verkeersinformatie.

Het voegt daaraan een aantal interessante extra’s toe. Zo kun je de camera van de telefoon gebruiken als dashboardcamera, waarbij je route of een deel ervan op video wordt vastgelegd. Ook kun je aangeven welk type route je wilt volgen, bijvoorbeeld een meer toeristische route of juist een efficiënte weg. Bij het plannen van routes houdt de app ook rekening met weersomstandigheden die op de reis van invloed kunnen zijn. Tijdens het rijden kun je van de geplande route afwijken. Via een aparte knop kun je vervolgens op elk moment de geplande route weer oppakken.

De app is niet gratis, je betaalt per maand of per jaar.

 

Product:  Trucks Map Navigation
                 
apps.apple.com/nl/app/truck-maps-navigation/id6470352981

 

3 en half sterren

Prijs: ca EUR 6,- per maand (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: iOS 17.0+
Taal: Engels