Met Start11 kun je het Startmenu van Windows 10 en Windows 11 flink onder handen nemen. Zo kun je niet alleen het uiterlijk aanpassen, maar ook de indeling van het menu.

Dennis Gandasoebrata

Van Start11 kwam onlangs een tweede versie uit. Voor wie het nog niet kent: met Start11 kun je het Startmenu van zowel Windows 10 als Windows 11 flink onder handen nemen. Zo kun je niet alleen het uiterlijk aanpassen, maar ook de indeling van het menu onder handen nemen.

start11 2

Je kunt het Startmenu aanpassen van een stijl. De nieuwe versie voegt een paar nieuwe toe. Zo zijn er de Apps-, Professional- en Launcher-stijl. Je kunt deze als uitgangspunt nemen en vervolgens verder naar je hand zetten. Op functioneel gebied voegt de nieuwe versie een aantal nieuwigheden toe. Je kunt nu een favoriete bestandenmap direct vastmaken aan de Taakbalk. Door er vervolgens op te klikken, opent direct de bijbehorende inhoud. Verder hebben de makers gewerkt aan visuele verbeteringen voor Windows 11. Goed voorbeeld hiervan is de Taakbalk, die je met behulp van Start11 nu afgeronde hoeken kunt geven. Via een functie zoals Icon Tinting kun je de individuele pictogrammen een eigen kleur meegeven. Handig is de mogelijkheid om binnen een paneel van het Startmenu meerdere tabbladen te maken. Zo breng je verschillende lagen aan binnen je menu, waardoor het beter van pas kan komen om zowel bestanden als apps mee te openen.

Het aantal opties kan in het begin overweldigend overkomen. De beste resultaten haal je als je wat tijd reserveert om alle opties te proberen.

PCA sterren 4 5 335
Product:  Start11 v2 
(
www.stardock.com/products/start11)

 

4 en half sterren

Prijs: ca EUR 9,-
Systeemeisen:Windows 10 en hoger
Taal: Engels, Nederlands