De makers van WeatherWise brengen een app uit, waarin weersvoorspellingen op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd

Dennis Gandasoebrata

weatherwise 2

We houden ervan om over het weer te praten. Dat weten de makers van WeatherWise ook. Zij brengen een app uit voor Android en Windows, waarin weersvoorspellingen op een aantrekkelijke manier worden gepresenteerd. De app is nog volop in ontwikkeling. De makers houden de community via hun Github-pagina op de hoogte van de nieuwe features.

De meteorologische informatie is afkomstig van verschillende bronnen, zoals OpenWeather en AccuWeather. De app gebruikt meerdere tabbladen. Op de thuispagina vind je de actuele informatie, met gegevens zoals de luchtvochtigheid, de wolkenbasis en de windkracht en -richting. De tweede tab geeft informatie over de voorspelling. De laatste, derde tab is bedoeld voor het opslaan van locaties waar je bijvoorbeeld vaak verblijft. Hiermee haal je in één keer de weersinformatie van die locaties binnen.

Ten opzichte van andere weer-apps valt vooral de relatief grote hoeveelheid aanpassingsmogelijkheden op. Zo kun je de gebruikersomgeving tot in detail naar je hand zetten, met verschillende thema’s en lettertypen. Ook de pictogramstijlen kun je aanpassen. Op het gebied van rapportages kun je de eenheden aanpassen, bijvoorbeeld voor temperatuur, windsnelheid en luchtdruk.

De Android-versie beschikt over ondersteuning voor widgets, zodat je de belangrijkste informatie in een apart blok op het thuisscherm kunt plaatsen. Gebruik je de app op Android, dan kun je pas van alle functionaliteit gebruik maken vanaf versie 12.

 

Product:  WeatherWise  (github.com/MGAndroidProjects/WeatherWise-Releases)

 

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen:android 6.0+
Taal: Engels