De app FoxyNotes kent een uitgebreide editor, waarmee je je notities een eigen uitstraling kunt geven.

Dennis Gandasoebrata

foxynotes 2

Maak je graag aantekeningen en ben je toe aan een nieuwe app die je hierbij helpt? Er zijn natuurlijk de ‘usual suspects’, waaronder OneNote. Toch kan het anders, vinden de makers van FoxyNotes. De app kent een uitgebreide editor, waarmee je je notities een eigen uitstraling kunt geven. Maak je bijvoorbeeld een takenlijstje, dan kun je de categorieën een eigen uiterlijk geven. De app ondersteunt verschillende thema’s. Ook is er een sectie voor het maken van tekeningen en krabbels.

Om de aantekeningen veilig te houden, ondersteunt de app Google Drive-synchronisatie. Het slimme mechanisme maakt alleen een reservekopie wanneer je nieuwe aantekeningen maakt. De controle vindt elke vier uur plaats.

Er is ook ruimte om persoonlijke data in de app op te slaan. Voor het afschermen ervan, kun je gebruikmaken van biometrische beveiliging, waarmee je bijvoorbeeld je vingerafdruk kunt gebruiken om de notities te ontgrendelen.

De verschillende notities worden in een grid met meerdere vierkanten gepresenteerd, zodat je relatief snel de juiste notitie vindt. Een voorbeeld van de eerst regels wordt in elk vierkant getoond. Je kunt de notities ‘slim’ maken, zodat er rekening wordt gehouden met het type notitie. Zo kun je de items van een takenlijstje afronden door ze naar links of juist naar rechts te swipen.

 

Product:  FoxyNotes  (via Google Play)

3 en half sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 6.0+
Taal: Engels