Microsoft zet alles op alles om AI tot een succes te maken en doet dat in de vorm van Copilot.

Dennis Gandasoebrata

copilot 2

Hoe druk ben jij al bezig met kunstmatige intelligentie (AI)? Microsoft zet alles op alles om AI tot een succes te maken en doet dat in de vorm van Copilot. Je kunt dus functionaliteit al langer gebruiken via Microsofts Edge browser en via het web, maar er komen ook steeds meer native apps beschikbaar. Zo is Copilot ook beschikbaar voor Apple-apparaten, zodat je de intelligentie kunt gebruiken op iPhone en iPad.

De werking is eenvoudig en niet anders dan vergelijkbare AI-oplossingen. Je kunt allerhande vragen aan Copilot stellen. Bovendien kun je de assistent vragen om taken, bijvoorbeeld het schrijven van een brief. Bovendien kun je instructies geven om een afbeelding te generen. Onder de motorkap maakt Copilot gebruik van OpenAI-modellen, GPT-4 en DALL-E 3. Wil je meer functies gebruiken, dan kun je de mogelijkheden uitbreiden met plug-ins. Over de mogelijkheden gesproken: om van alle functionaliteit gebruik te maken, heb je als consument een Microsoft-account nodig.

Je kunt de app gebruiken op een iPhone en op een iPad. Ook de nieuwe Apple Vision wordt door Copilot ondersteund, al is de werking daarvan in de praktijk nog niet duidelijk. Microsoft biedt sinds enige tijd ook Copilot Pro aan. Hiervoor betaal je zo’n 20 euro per maand, waarna je toegang krijgt tot aanvullende functies. Zo krijg je voorrang tijdens het gebruik van GPT-4 en GPT-4 Turbo, en kun je Copilot gebruiken in de Microsoft 365-apps.

 

Product: Copilot (via Apple App Store)

4 sterren

Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels