Apple gebruikt voor slimme woningen de app Woning, die beschikbaar is op alle apparaten van het Apple-platform.

Dennis Gandasoebrata

apple woning swiper

Uiteraard mag Apple ook niet in de lijst ontbreken, want ook deze fabrikant besteedt volop aandacht aan slimme woningen. Je gebruikt hiervoor de app Woning, die beschikbaar is op alle apparaten van het Apple-platform, zoals iPhone, iPad en Apple Watch.

In het hoofdscherm zie je de verschillende ruimten van de woning met de apparaten die zich in de ruimte bevinden. Een aparte sectie is ingeruimd voor camerabeelden, waarvan je de live-feed op het dashboard kunt zien. Alle activiteiten die in en rondom het huis plaatsvinden, worden bovendien vastgelegd in een logboek.

Als je beschikt over een recente Apple TV of HomePod, dan kun je deze instellen als centrale hub en hiermee zaken binnen de woning automatiseren. Je voegt nieuwe accessoires toe door het thuisnetwerk op de aanwezigheid van de apparaten te scannen. Ook kun je een QR-code van het betreffende apparaat scannen en het hiermee toevoegen. Je kunt accessoires ook handmatig toevoegen.

Om de onderdelen met elkaar te laten samenwerken, kun je scènes aanmaken. Hierin bepaal je op basis van activiteiten hoe het huis reageert. Apple Woning houdt rekening met de mogelijkheden per apparaat dat je betrekt. Neem je bijvoorbeeld een luidspreker op in de scène, dan verschijnt automatisch de vraag wat je met de audio wilt doen (bijvoorbeeld afspelen of juist pauzeren).

 

 

Apple Woning 
(
apps.apple.com/nl/app/woning/id1110145103)

 

3 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: iOS 10.0+
Taal: Nederlands, Engels