Met Home Connect kun je huishoudelijke apparaten van bepaalde merken bedienen.

Dennis Gandasoebrata

MCIM03414526 Remote Start 1

Home Connect is de app van BSH. Deze fabrikant maakt onder meer Bosch, Siemens, Gaggenau en Neff. Met Home Connect kun je de huishoudelijke apparaten van deze merken bedienen, mits ze hiervoor uiteraard geschikt zijn. In het hoofdvenster worden alle apparaten getoond, bijvoorbeeld je vaatwas- en wasmachine. Tik erop om de bijbehorende mogelijkheden te zien. Bij een wasje zie je bijvoorbeeld welk programma is geactiveerd en hoe lang het programma nog nodig heeft.

Via de app kun je de apparaten ook instellen voor gebruik met Amazon Alexa of Google Home. De assistentie vergt in de praktijk wel enige oefening: zo is het bij het instellen van een wasmachine niet altijd duidelijk welke mogelijkheden er zijn. De app zelf heeft een aantal wizards aan boord, die aanzienlijk concreter zijn. Op basis van een aantal vragen bepaalt de app bijvoorbeeld welk wasprogramma moet worden geactiveerd. Is het programma voorbij, dan word je hierna op de hoogte gebracht.

Verder vinden we in de app ook enkele inspiratie-artikelen voor de producten, maar deze hadden van ons beter achterwege kunnen blijven.  Je kunt de individuele apparaten een aangepaste naam geven. Dat komt van pas als je ze later via de spraakassistent wilt aanspreken.

 

 

Home Connect 
(
www.home-connect.com/nl/nl)

 

3 en half sterren

 


Prijs: gratis
Systeemeisen: Android (versie verschilt per apparaat), iOS 15.0+
Taal: Nederlands, Engels