Het Oostenrijkse Nuki heeft intelligente deuropeners met veel functies en aanvullende producten om toegang tot panden te vereenvoudigen.

Aad Munsterman en Fred Baltus

Nuki 1

Het Oostenrijkse Nuki heeft intelligente deuropeners met veel functies en aanvullende producten om toegang tot panden te vereenvoudigen. De basis bestaat uit een unit die eenvoudig aan de binnenzijde van de deur over de rand van de cilinder met sleutel wordt gemonteerd. De deur kan handmatig, via de app of automatisch met Auto Unlock als je voor de deur staat of optioneel via een fob (aftandsbediening), of met een keypad met vingerafdruk of pincode, worden geopend. Via de handige NUKI-app zijn veel instellingen mogelijk zoals het automatisch activeren van het nachtslot op een bepaalde tijd.

De vorige generatie Nuki Smart Lock Pro hebben we eerder uitgebreid positief getest.

De vierde generatie Pro heeft een wifi-bridge ingebouwd, die nodig is om het slot via een lokaal netwerk of internet te bedienen die het nieuwe universele smart Thread/Matter-protocol ondersteunt. In de testfase hebben we ook geconstateerd dat het automatisch openen van de deur sneller werkt. Daarnaast is volgens de specificaties de accuduur verlengd, waarbij de Pro een oplaadbaar Power Pack gebruikt.

We hebben de communicatie met Matter aan de praat gekregen via een aparte Thread Border Router van een Google Nest Hub. Als bevinding zien we dat aan de kant van de Smart Home Units nog wel wat optimalisatie nodig is om de besturing optimaal te laten verlopen.


Product
Nuki Smart Lock Pro 4e generatie


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 279,-

 

Pluspunten:
* veel functionaliteit en ingebouwde wifi-bridge met Matter
* sneller automatisch deur openen

Minpunten:
* is niet geheel geruisloos
* Matter-besturing Smart Home units heeft nog optimalisatie nodig