De JBL Live770 NC-hoofdtelefoon valt in het middenprijssegment en moet in combinatie met veel functionaliteit en lange accuduur een grote groep gebruikers aanspreken.

Aad Munsterman

JBL 1

De JBL Live770 hoofdtelefoon is een over-de-orenmodel van 253 gram met een buigzame beugel en draaibare oorschelpen met een 40mm driver en zachte kunstlederen oorkussens. Er zijn microfoons ingebouwd en de schelpen hebben druk- en aanraakbediening voor veel functies. De JBL Headphones-app is beschikbaar voor alle andere instellingen. Met Personi-Fi kun je het geluid afstemmen op de kwaliteit van je gehoor en vervolgens aan eigen wens aanpassen via presets of een handmatige equaliser.

Slimme audio- en video-instellingen zorgen voor verbeterde audioweergave bij lage kwaliteit muziek of lipsync voor video. De spraakassistenten Google en Alexa zijn ook aan te roepen. Luisteren kan via multipoint bluetooth 5.3 of 3.5mm jack en indien gewenst met ruisonderdrukking (ANC). High-res codecs zijn niet aanwezig. De hoofdtelefoon wordt geleverd inclusief stoffen opberghoes, 25cm usb-laadkabel en 125cm 3.5mm-jack audiokabel.

De luisterproef geeft een helder geluidsbeeld met accent op het laag dat verrassend helder doorkomt op normaal volume. De ruisonderdrukking werkt goed en met ANC actief wordt vijftig uur luistergenot beloofd. Via de usb-c-laadaansluiting kun je met vijf minuten laden weer vier uur luisteren, voor compleet opladen ben je twee uur kwijt.

Al met al een hoofdtelefoon met veel functionaliteit, maar zonder hi-res codecs, voor een middenklasse prijs.

ProductJBL Live770


4 sterren


Adviesprijs: 
€ 172,99

 

Pluspunten:
+ goede prijs-prestatieverhouding
+ lange accuduur

Minpunten:
- geen hi-res codecs
- oorkussens kunnen warm worden bij langdurig gebruik