Sta je op het punt je computer weg te doen? KillDisk helpt je met het grondig leegmaken van de harde schijf, zodat er geen persoonlijke gegevens achterblijven.

Dennis Gandasoebrata

anydesk 2

Heb je meerdere computers die je graag op afstand benadert? Uiteraard kun je gebruikmaken van het ingebouwde Extern bureaublad van Windows, maar om sessies te hosten heb je hiervoor wel de Professional-versie nodig. AnyDesk biedt meer mogelijkheden en mag voor thuisgebruik gratis worden gebruikt.

Je kunt een andere computer, maar ook apparaten zoals een telefoon en tablet gebruiken om op afstand verbinding te maken. Je bepaalt zelf de rechten die verbindingen op afstand hebben. Dat komt van pas in scenario’s waarbij je bijvoorbeeld een kennis of familielid op afstand helpt met computerproblemen. Zo is er een modus waarbij je alleen kunt meekijken en een modus waarbij je volledige controle over de doelmachine hebt. Je kunt de sessie optimaliseren op basis van je verbindingssnelheid. Kies bijvoorbeeld voor de efficiëntiemodus als de verbinding beperkt is. Heb je alle snelheid tot je beschikking, dan kun je kiezen voor de modus waarbij alle (beeld)details zo goed mogelijk overkomen.

AnyDesk biedt ondersteuning voor meerdere beeldschermen van de hostcomputer. Op de lokale computer schakel je eenvoudig tussen de beeldschermen via knoppen op de adresbalk, zodat je alsnog alle schermen op afstand kunt bekijken. AnyDesk biedt een virtuele printer, waarmee je documenten vanaf de hostcomputer kunt afdrukken op de printer van de lokale computer.


PCA sterren 4 5 335

Product: AnyDesk 8  https://anydesk.com/nl4 en half sterren


Platform: MacOS, Windows, Android, iOS, Linux

Pluspunten:
* Aanpassen aan verbindingssnelheid
* Afdrukken op afstand
Minpunten:
* Gebruikersomgeving niet volledig vertaald