De Starter Kit E27 biedt goede kwaliteit, is gebruikersvriendelijk en kent brede integratiemogelijkheden.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

Philips Hue Secure Starter Kit 1 2

Philips Hue brengt ook beveiligingsproducten uit onder de naam Philips Hue Secure. Hun Secure Starter Kit E27 bestaat uit o.a. een bridge voor onderlinge koppeling van de componenten, twee 220V/11W slimme E27-lampen met wit/kleurenlicht, een bewegingsmelder en 3 contactsensors. Integratie van de bridge is mogelijk met Apple Homekit, Google Home, Alexa en het nieuwe Matter-protocol.

De Secure Camera is voor binnen of buiten (IP65) en met stroom of accu. Het gegenereerde beeld is full-hd (1080P) met een 110°-kijkhoek en infrarood nachtzicht maakt opnames in het donker mogelijk. Het beeld wordt versleuteld naar de app gestuurd voor livebeeld en optioneel naar de Hue Cloud voor opslag; er is geen lokale opslag en ook geen integratie met een NAS of Homekit mogelijk.

Zonder abonnement krijg je live-streaming, bi-directioneel geluid, licht- en geluidsalarmen en pop-upmeldingen op je telefoon. Met abonnement zijn er geavanceerde functies: de Basic- of Plus-variant omvat 30/60 dagen toegang tot videoclips, gedetailleerde detectie van o.a. personen en het bepalen van detectiegebieden. De Basis is max. 2 camera’s en kost € 39,99 per jaar per camera, de Plus-versie kost € 99,99 per jaar (voor max. 10 camera’s). De eenvoudige installatie gaat via de gebruikersvriendelijke app.

Het livebeeld van de Secure Camera ziet er goed uit, ook in het donker. De componenten uit de starterkit werken prima en goed samen, terwijl de slimme lampen en de bewegingssensor ook via de Homey en Hue-app zijn aan te spreken. Hoewel de adviesprijs van alle componenten hoger is dan die van de concurrentie, zijn het wel kwalitatief goede en gebruikersvriendelijke beveiligingsproducten.

 

Product: Philips Hue Secure Starter Kit E27 en Beveiligingscamera


4 sterren


Adviesprijs: 
kit € 299,99, camera € 199,99

 

Pluspunten:
* goede kwaliteit en gebruikersvriendelijk
* brede integratiemogelijkheden

Minpunten:
* hoge adviesprijzen
* geen lokale beeldopslag voor camera