BeeDrive is een mooie back-upoplossing als je je data niet aan de cloud toevertrouwt of daar geen ruimte meer hebt.

Aad Munsterman en Rob Coenraads

BeeDrive 2

De zwart afgeronde BeeDrive is een zeer klein (65 x 65 x 15 mm) en heel licht (43 gram) apparaatje met 1 of 2TB usb-ssd-opslag. De interface is een snelle 10Gbps usb-c-aansluiting; kabel en usb-a-adapter worden meegeleverd. Bij veel back-updrives moet je zelf de back-up-software regelen, maar bij de Beedrive zit innovatieve software voor Windows 10/11 en apps voor iOS en Android inbegrepen.

De Windows-functies zijn Computer Backup, Bestandssynchronisatie en Mobiele overdracht. De functie Computer Backup is het back-uppen van de Windows-gebruikersbestanden, tot 5 versies, waarvan tot 10 mappen geselecteerd kunnen worden. Bestandssynchronisatie houdt de back-up continu actueel en met Mobiele overdracht kunnen foto’s van maximaal 5 iOS- en Android-smartphones en -tablets via Windows worden veiliggesteld op de BeeDrive.

Met de BeeDrop-functie zet je snel bestanden over van iOS of Android naar Windows, een BeeDrive-versie voor macOS volgt later. BeeDrive is een mooie back-upoplossing als je je data niet aan de cloud toevertrouwt of daar geen ruimte meer hebt en komt met 3 jaar garantie.

 

PCA sterren 4 5 334
Product
Synology BeeDrive 1TB


4 en half sterren


Adviesprijs:
€ 152,40 (1 TB), € 254,04 (2 TB)

 

Pluspunten:
* snelle back-up
* innovatieve back-upsoftware

Minpunten:
* lichte belasting in de achtergrond