De belofte van Quick Access Popup is simpel: geef je veelgebruikte programma’s, mappen en andere items die je vaak gebruikt (zoals snelkoppelingen) een plek onder de rechtermuisknop.

Door: Dennis Gandasoebrata

Soms bevat Windows een functie niet, terwijl hier wel behoefte aan bestaat. Dit moeten de makers van Quick Access Popup ook hebben gedacht. De belofte is simpel: met deze app kun je veelgebruikte programma’s, mappen en andere items die je graag gebruikt (zoals snelkoppelingen) een plek geven onder de rechtermuisknop.

quicaccesspopup 2

De software richt zich vooral op gebruikers die op zoek zijn naar gemak: met wat handigheid kun je favoriete items ook via het Windows-register een plek geven in het menu van de rechtermuisknop. Toch biedt Quick Access Popup nog enkele andere functies. Zo kun je submappen aanmaken en hierin meerdere bij elkaar horende apps verzamelen. Ook geeft de app je via de rechtermuisknop toegang tot items die je hebt geknipt of gekopieerd. Behalve toegang tot items kun je via het menu van de rechtermuisknop ook andere acties uitvoeren, zoals het opnieuw opstarten van de computer.

Om snel met de software aan de slag te gaan, kun je gebruik maken van voorgedefinieerde locaties en acties en deze in het menu van de rechtermuisknop stoppen. Zo biedt het programma zelf al 50 Windows-systeemlocaties als kandidaat aan, maar kun je ook documenten standaard openen met specifieke parameters, bijvoorbeeld in combinatie met Office-documenten. Op de website van de makers vind je een flinke hoeveelheid documentatie, waarin je leest over de beschikbare functies.Product:  Quick Access Popup  www.quickaccesspopup.comPCA sterren 4 5 334

4 en half sterren


Platform: Windows 11

Pluspunten:
*Geschikt voor beginners en gevorderden
* Snel van start met voorgedefinieerde opties
Minpunten:
* Via het register hebben gevorderde gebruikers meer controle