Kom je artikelen tegen, maar heb je geen tijd om ze te lezen? Met de app Omnivore kun je ze opslaan, zodat je ze op een later moment rustig kunt lezen.

Dennis Gandasoebrata

omnivore 2

Kom je artikelen tegen, maar heb je geen tijd om ze te lezen? Met de app Omnivore kun je ze opslaan, zodat je ze op een later moment rustig kunt lezen. Er bestaan meerdere apps om dit gebied, maar het relatief nieuwe Omnivore valt op door de minimalistische gebruikersomgeving. Het gaat hierbij om een opensourceproject. Je mag de app gratis gebruiken. De makers vragen om een bijdrage als je de app serieus gebruikt en de moeite waard vindt.

De app biedt verschillende stijlen, waarmee je zelf bepaalt hoe het artikel wordt opgemaakt. Zo kun je verschillende letterstijlen kiezen. Ook kies je tussen meerdere achtergrondkleuren voor de artikelen. Heb je soms moeite met het lezen van de teksten, dan kun je ook de regelafstand aanpassen. De nieuwste artikelen worden op het thuisscherm van de app getoond. Je kunt de artikelen voorzien van eigen labels en ze hiermee eenvoudiger vindbaar maken. Tijdens het lezen van de teksten kun je gedeelten markeren: handig bijvoorbeeld bij het lezen van studieteksten.

De app maakt gebruik van een verplicht account. Hierdoor is het mogelijk om de teksten op meerdere apparaten tegelijk te lezen. In de iOS-versie van de app kun je ook gebruikmaken van tekst-naar-spraak, zodat teksten worden voorgelezen. Ook hebben de makers een macOS-variant uitgebracht. Er is sinds kort een Android-versie van de app beschikbaar.

 

Product: Omnivore (https://omnivore.app)

 

4 sterren

 

Prijs: gratis
Systeemeisen: Android 8.0+, iOS 15.0+
Taal: Engels