Doe mee en maak kans op een D-Link DIR-X1860 Wi-Fi 6-router (AX1800) t.w.v. € 125,-

weggeefactie

Op www.pcactive.nl vind je elke dag niet alleen nieuwe reviews, handige tips & trucs en workshops, we geven wekelijks één of meerdere mooie prijzen weg. Ga dus elke dag naar deze site voor deze informatie. Door mee te doen aan onze wekelijkse weggeefactie, maak je kans op de prijs die we nu gratis verloten onder de bezoekers van www.pcactive.nl. Dat is ditmaal een …


D-Link DIR-X1860 Wi-Fi 6-router (AX-1800) t.w.v. € 125,-

D link DIRX 1860 back 2

De DIR-X1860-router van D-Link is een compact zwart en stoer apparaat van 29 bij 19 centimeter, met vier forse 19 cm. hoge antennes. Er is een ingebouwde hub met vier 1Gbps netwerkpoorten en een aparte 1Gbps router-aansluiting. Hij dekt alles af tot en met Wi-Fi 6 en heeft een transportbandbreedte van 1800 Mbps: 574 Mbps voor de 2,5GHz-band en 1200 Mbps voor de 5GHz-band. De installatie is plug and play via de D-Link Wifi-app of met een webbrowser-link.
Met een Wi-Fi 6-smartphone meten we op de begane grond op een paar meter afstand van de router een gemiddelde doorvoersnelheid van circa 520 Mbps bij -55dBm op de 5GHz-band en na 2 betonlagen blijft er nog circa 40Mbps/-76dBm over op de 2,4GHz-band.

D link DIRX 1860 intro
Beheer
Het eenvoudige beheer kan worden uitgevoerd via de app en de geavanceerde instellingen via de web-interface. Het wifideel laat veel instellingen toe, zoals aparte namen voor 2,4/5GHz-banden en tijdsgroepen die je per band kunt uit- en aanzetten. Daarnaast is de breedte per band instelbaar met standaard 40 MHz voor de 2,4GHz band en 80Mhz voor de 5GHz-band. Transportversleuteling tot en met de laatste WPA3-standaard is aanwezig. Daarnaast zijn andere standaard routerfuncties beschikbaar, zoals diverse internetkoppelingen, Gastnetwerk, VPN, Ouderlijk toezicht, WPS, QOS en dergelijke. Deze router heeft geen bridge-functie en kun je dus niet als wifi access point inrichten.

Technieken
Om de efficiency van de verkeerstromen te optimaliseren, is OFDMA, 4x4 MU-MIMO en BSS Coloring beschikbaar. OFDMA combineert meerdere kleine pakketten, zodat meerdere apparaten gelijktijdig data kunnen ontvangen. MU-MIMO met 4 antennes maakt 4 gelijktijdige datastomen naar meerdere apparaten mogelijk. BSS Coloring is een techniek die interferentie reduceert in drukke omgeving waarbij op dezelfde kanalen wordt gecommuniceerd.
Deze technieken werken alleen met Wi-Fi 6, met uitzondering van MU-MIMO die ook op Wi-Fi 5 beschikbaar is, maar dan alleen voor downloads. 

 

 

Veel geluk!

 


Doe mee aan de weggeefactie!

Maak kans op bovenstaande weekprijs door het formulier Doe mee aan de weggeefactie in te vullen.