Doe mee en maak kans op een AOC EI1601FWUX draagbare monitor t.w.v. € 199,-

weggeefactie

Op www.pcactive.nl vind je elke dag niet alleen nieuwe reviews, handige tips & trucs en workshops, we geven wekelijks één of meerdere mooie prijzen weg. Ga dus elke dag naar deze site voor deze informatie. Door mee te doen aan onze wekelijkse weggeefactie, maak je kans op de prijs die we nu gratis verloten onder de bezoekers van www.pcactive.nl. Dat is ditmaal de …

I1601FWUX LR front 2 design Source 2

 

AOC EI1601FWUX draagbare monitor t.w.v. € 199,- met 4 sterren bekroond

 4 sterren

Het merk AOC maakt al sinds 1967 monitors voor gamers, op kantoor of voor privégebruik. De monitoren zijn doorgaans energiezuinig, hebben een hoge resolutie en hebben standaard drie jaar fabrieksgarantie. AOC is nu met een nieuw product op de markt gekomen, namelijk de I1601FWUX draagbare usb-c lcd-monitor. 

Inhoud
De monitor voelt vrij licht en dun aan, het scherm is dan ook maar 8 millimeter dik. Hij weegt 800 gram, vrij netjes dus voor een 15,6-inch scherm. Bijgeleverd in de doos zit een korte usb-c-kabel die het draagbare scherm voorziet van stroom en beeld. Het scherm heeft geen speakers en kan dus ook geen geluid afspelen. Wel is het scherm gewoon full-hd (1920x1080 pixels). Het scherm heeft een reactietijd van 5 ms.De monitor heeft een mat scherm met hoge helderheid en is daarom dus zonder problemen af te lezen. Ook bevat de doos een cover, eentje die vergelijkbaar is met bijvoorbeeld de Apple iPad-cover: volledig magnetisch dus en met aan beide uiteinden een vouwbare rand, waardoor het scherm (leunend op de hoes) zowel rechtop als in studiomodus neergezet kan worden. Het scherm blijft in deze opstelling dan ook goed staan.

Scherm in gebruik
Het display heeft een zwarte plastic bovenrand, met daaronder een aluminium behuizing. Zodra het scherm via de usb-c-kabel met een laptop is verbonden, wordt het scherm van de laptop dubbel weergegeven. Vervolgens kan via de scherminstellingen van de laptop het draagbare scherm als tweede scherm worden ingesteld. Tot dusverre is hierbij nog geen input lag opgetreden: alles werkt zonder vertraging en wordt helder weggegeven. Wel is het zo dat verder niets kan worden aangepast op het scherm zelf. De helderheid blijft hetzelfde, de resolutie en slaapstand ook. Er zit maar één knop op, dat is de aan-uitknop. Een voordeel in gebruik is natuurlijk dat er niets opgeladen hoeft te worden. 

Is dit voor de gemiddelde consument?
De cover (tevens de standaard) kan over het scherm uitgerold worden, waardoor er geen krassen op het scherm ontstaan bijvoorbeeld tijdens het vervoeren in een tas. Wel is het een nadeel dat er alleen een usb-c-ingang aanwezig is om het scherm mee aan te sluiten. Je hebt dan, als je laptop geen  usb-c-ingang heeft, een verloopstekker nodig. Mede dankzij de mobiliteit van het apparaat en het snelle verbinding maken met een ander apparaat, is dit een zeer geschikt scherm is voor bijvoorbeeld het tonen van presentaties tijdens een vergadering, video/fotobewerking of andere taken waarbij je niet steeds wil wisselen tussen vensters.

Conclusie
Het is een prima apparaat voor degene die dit nodig heeft. Het scherm is gemakkelijk mee te nemen, beschermt het beeldscherm optimaal en geeft alles op een goede manier weer.
Minpunten zijn het niet kunnen aanpassen van de instellingen van het scherm en dat alleen een usb-c-aansluiting beschikbaar is. Veel geluk!

Doe mee aan de weggeefactie!

Maak kans op bovenstaande weekprijs door het formulier Doe mee aan de weggeefactie in te vullen.