Niet iedereen kan of wil de nieuwste iPhone betalen. Gelukkig presteren oudere modellen nog prima en is een refurbished iPhone een goede keuze.

Vroeger wilden veel mensen altijd de nieuwste iPhone, tegenwoordig is het helemaal niet meer cool en/of vanzelfsprekend om te kiezen voor een nieuwe iPhone. Een belangrijke reden hiervoor is dat ook de oude toestellen nog goed presteren en je hier alle dagelijkse werkzaamheden perfect mee kunt uitvoeren.

Wat zijn de verschillen?
Eén van de grootste verschillen tussen een tweedehands en een refurbished iPhone is de zekerheid. Bij een tweedehands iPhone die je bijvoorbeeld via Marktplaats koopt, heb je bijvoorbeeld geen zekerheid omdat er geen garantie op het toestel zit. Bij een refurbished device heb je altijd een garantieperiode van bijvoorbeeld 12 of 24 maanden. Je hebt dan ook meer zekerheid, omdat je altijd gebruik kunt maken van de garantie waar je recht op hebt.

Bekijk het controleproces van de iPhone
Tussen de leveranciers zijn er grote verschillen bij de controle van de iPhone. Zo zegt de ene leverancier dat hun iPhone-modellen wordt gecheckt met een robot, terwijl een andere leverancier aangeeft dat deze worden gecontroleerd per afzonderlijk onderdeel. Zo controleert FixjeiPhone elke refurbished iPhone op ruim 50 verschillende punten. Hierdoor heb je dan ook de zekerheid dat het toestel uitstekend functioneert en dat ook de batterij altijd optimaal presteert.

Lees beoordelingen van een aanbieder
Je kunt eenvoudig een goed beeld van je aanbieder krijgen door beoordelingen te lezen. Aan de hand van deze beoordelingen krijg je een goed beeld over de prestaties van de leverancier en hoe zij omgaan met klachten. Bepaal dan ook zelf of je toch liever voor een refurbished device kiest met zekerheid of dat je de gok wilt nemen om een toestel aan te schaffen zonder garantie.

Twijfel je nog over je aankoop?
Heb je nou nog vragen over het aanschaffen van een refurbished device? Lees je dan goed in en maak vooral gebruik van je 14 dagen retourrecht! Zo weet je zeker dat je een veilige keus maakt en je kiest voor een goede iPhone.

refurbished iphone infographic fixjeiphone