De vernieuwde JBL Quantum Stream-microfoons Talk, Studio en Wireless zijn bedoeld voor content creators die podcasts en nieuwe hits willen opnemen of gewoon online willen kletsen met je fans.

JBL is heel bekend vanwege onder andere bluetooth speakers als de PartyBox Club 120 en PartyBox Stage 320 en ook hoofdtelefoons als de JBL LIVE 770NC en de JBL LIVE 670NC. Nu breidt JBL de Quantum Stream-lijn van microfoons uit met de introductie van JBL Quantum Stream Talk, JBL Quantum Stream Studio en JBL Quantum Stream Wireless. Alle drie de producten zijn uitgerust met condensatormicrofoons met een breed, vlak frequentiebereik. Hierdoor bereiken streams en opnames studiokwaliteit, waarbij elk subtiel detail van het gesprek wordt vastgelegd. Of je nu podcasts opneemt met gasten, de nieuwste hit creëert of gewoon online met je fans kletst, er is een JBL Quantum Stream-microfoon voor elk moment.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

JBL Quantum Stream Talk product

JBL Quantum Stream Talk
De JBL Quantum Stream Talk heeft ingebouwde JBL QuantumENGINE-software voor pc's waarmee gebruikers de microfoon-EQ precies kunnen afstemmen op hun omgeving. Dankzij een schokabsorberende basis en een supercardioïde opnamepatroon biedt deze microfoon opnames vrij van achtergrondruis en juist geoptimaliseerd voor solo-streaming.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

JBL Quantum Stream Wireless product

JBL Quantum Stream Wireless
Voor makers onderweg is de JBL Quantum Stream Wireless een veelzijdige en draagbare keuze. Met een omnidirectioneel patroon dat goed geluid uit elke richting oppikt, biedt het veel flexibiliteit. De toevoeging van een dongle zorgt voor automatische connectiviteit, terwijl het lichtgewicht ontwerp met klip gemakkelijk te dragen is. Omgevingsruisonderdrukking zorgt ervoor dat opnames zonder onderbrekingen van omringende geluidsbronnen worden gemaakt.

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

JBL Quantum Stream Studio product

JBL Quantum Stream Studio
Volgens JBL moet de JBL Quantum Stream Studio als beste microfoon van de serie elke opname naar een professioneel niveau tillen met zijn speciaal ontworpen drie condensatormicrofoons en een samplingfrequentie van uitzendkwaliteit (192 kHz/24 bit). Of je nu games streamt, zelf opneemt, met een co-host werkt of een kamer vol gasten hebt, het microfoonontwerp met vier opnamepatronen moet voor de beste geluidsopname in elke situatie zorgen. De universele montageoplossing biedt flexibiliteit, waardoor gebruikers de microfoon naar eigen voorkeur kunnen monteren. Een RGB-verlichte volumemeter geeft gebruikers in één oogopslag het volume weer. De dynamische bereikcompressor van JBL Quantum Stream Studio voorkomt dat harde geluiden worden vervormd in opnames, oproepen of streams en verbetert tegelijkertijd het zachte geluid voor een aangenamere opname.

App JBL Headphones
In combinatie met de uitgebreide JBL Quantum-serie verbetert JBL de app JBL Headphones om de modellen JBL Quantum 910X/P (februari 2024) en JBL Quantum 360X/P (maart 2024) te ondersteunen. Dit betekent dat gebruikers tijdens het gamen zonder problemen de hoofdtelefooninstellingen kunnen aanpassen via Bluetooth op elk mobiel apparaat, waardoor ze hun game niet hoeven te onderbreken. De app biedt verder maatwerk voor onder andere RGB-instellingen, audiovoorkeuren en microfoonbediening.

Prijzen en beschikbaarheid
De JBL Quantum Stream Talk heeft een adviesprijs van € 49,99, terwijl de adviesprijs van de Quantum Stream Wireless € 99,99 bedraagt en de Quantum Stream Studio kost € 149,99. De microfoons zullen in maart 2024 beschikbaar zijn op JBL.nl en geselecteerde retailers, in een verpakking gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en bedrukt met soja-inkt.