JBL komt met de nieuwe PartyBox Club 120, PartyBox Stage 320 en PartyBox Wireless Mic om een goed feestje te bouwen. Deze nieuwe PartyBoxen beschikken over langere speeltijd, een verwisselbare batterij en verbeterde Bluetooth-mogelijkheden.

Bram Veldt

JBL is op audiogebied een begrip voor veel mensen: in veel huishoudens is namelijk wel een bluetooth speaker of koptelefoon van JBL aanwezig. In 2023 kondigde JBL o.a. de JBL Spinner BT draadloze platenspeler, de JBL Flip 6 Martin Garrix special edition en de JBL PartyBox Ultimate aan. Vooral die laatste viel op tijdens de consumentenelektronicabeurs IFA in Berlijn.Onlangs kondigde JBL tijdens een andere consumentenelektronicabeurs, namelijk de CES in Las Vegas, de nieuwe PartyBox Club 120, PartyBox Stage 320 en PartyBox Wireless Mic aan. 

(artikel gaat verder onder de afbeelding)

jbl partybox 120
JBL PartyBox Club 120

De opvolger van de JBL PartyBox Club 110 is de PartyBox Club 120. Hij is 295 x 568 x 300 mm (b x h x d) groot, heeft een 240W RMS-power output en een goede accu. Deze laatste moet voor zo’n 12 uur muziekplezier zorgen en is nieuw bij deze PartyBox: je kunt de batterij verwisselen door een andere accu die je er overigens wel bij moet kopen. Hiermee verdubbel je wel je luisterplezier van 12 naar 24 uur als je deze PartyBox ergens neer zet waar geen stroom aanwezig. JBL Original Pro Sound moet de JBL PartyBox Club 120 krachtig geluid en een diepere bas leveren. Daarnaast biedt deze PartyBox een lichtshow van sterren, licht- en stroboscoopeffecten die allemaal gesynchroniseerd zijn met de muziek. Ten slotte voegt de PartyBox Club 120 zich bij de line-up aan PartyBoxen met twee microfooningangen en één gitaaringang en is hij compatibel met de JBL PartyBox-app.

 JBL partybox 320

JBL PartyBox Stage 320
De JBL PartyBox Stage 320 is de grotere broer van de Club 120 en meet 32,6 × 68, 8 × 36,8 cm. Ook hij beschikt over een 240 watt, zijn gewicht is 17,42 kg. Met twee gevoelige woofers en dubbele tweeters kun je naar details van je favoriete nummers luisteren, ook als je hem lekker hard zet. Het telescopische handvat en de brede, stevige wielen zorgen ervoor dat de PartyBox Stage 320 gemakkelijk kan worden vervoerd. Ook biedt deze PartyBox een grotere, multidimensionale lichtshow. Met tot 18 uur afspeeltijd, die kan worden verdubbeld met een eenvoudig te verwisselen, vervangbare batterij, en FastCharge (een oplaadboost van 10 minuten die 2 uur afspeeltijd oplevert).

Beide modellen zijn voorzien van de AI Sound Boost-technologie van Harman, die audio in realtime analyseert met een AI-algoritme om het akoestische uitgangsniveau te optimaliseren. Dit moet tot een krachtiger en minder vervormd geluid leiden. Beide partyboxen kunnen worden verbonden met andere JBL Auracast-compatibele PartyBoxen en draagbare luidsprekers van Auracast.

jbl wireless mic


JBL PartyBox Wireless Mic
De JBL PartyBox Wireless Mic, is zonder moeite te gebruiken en volledig compatibel met alle JBL PartyBoxen. Met twee microfoons in een handig plug-and-play-pakket biedt de JBL PartyBox Wireless Mic helder stemgeluid en verzekert het goede prestaties met het Cardioid-patroon voor het oppikken van het hoofdgeluid. Door middel van het JBL shockmount-systeem, dat omgangs- en ademgeluiden filtert, worden ongewenste geluiden geminimaliseerd. De nieuwe microfoon is niet alleen gebruiksvriendelijk met plug-and-play-functionaliteit, maar biedt ook maximaal 20 uur afspeeltijd en een oplaadbare batterij die tijdens gebruik kan worden opgeladen.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe toevoegingen aan de PartyBox-serie zullen in april 2024 beschikbaar zijn op JBL.nl en bij retailers. JBL PartyBox Stage 120 zal beschikbaar zijn voor € 399,99, JBL PartyBox Club 320 voor € 599,99 en JBL PartyBox Wireless Mics voor € 129,99.