Xiaomi timmert flink aan de weg met mooie nieuwe producten. Binnenkort zijn de nieuwe Xiaomi-laptop Book S 12.4inch, de Xiaomi-step Electric Scooter 4 Pro, Smart Band 7 en de Xiaomi TV A2-serie verkrijgbaar.

Het Chinese Xiaomi heeft een aantal nieuwe producten aangekondigd die het dagelijkse leven slimmer maken. Xiaomi noemt deze AIoT-producten, dat staat voor artificial intelligence of things. Zo lanceert de techgigant de Xiaomi Book S 12,4’’, de Xiaomi Smart Band 7, de Xiaomi Electric Scooter 4 Pro en de Xiaomi TV A2-serie.

Xiaomi Book S Front top black bg

Xiaomi Book S 12.4’’
Xiaomi's allereerste 2-in-1 laptop is ontworpen om de mobiele werkervaring te verbeteren. De Xiaomi Book S 12.4’’ heeft een veelzijdig 12,4inch touchscreen met 500 nits maximale helderheid en een lcd-paneel met 2.560 x 1.600 resolutie. De Xiaomi Book S 12,4inch biedt bovendien een 100% sRGB-kleurengamma scherm, wat de kijkervaring van de gebruiker beter moet maken.
Door het Qualcomm Snapdragon 8cx Gen 2 compute-platform levert de laptop goede CPU-prestaties. Ook zijn er dubbele microfoons, stereo 2W-speakers, een 5MP selfiecamera en een 13MP camera aan de achterzijde. De laptop wordt ondersteund door Windows 11 levert de Xiaomi Book S 12.4-inch een uitgebreide productiviteitservaring. Door het slanke en compacte ontwerp is het apparaat een draagbaar werkstation rijk aan functies. De gedachten en ideeën van gebruikers komen nog meer tot leven dankzij de ondersteuning van de Xiaomi Smart Pen en het Keyboard.¹

Xiaomi Smart Band 7

Xiaomi Smart Band 7
De Xiaomi Smart Band 7 is ontworpen voor fitnessliefhebbers. Dankzij een 1,62inch full AMOLED-scherm met hoge resolutie en een breder schermontwerp, heeft het model 25% meer zichtbaarheid in vergelijking met de vorige generatie². Dit zorgt voor verbeterde helderheid en efficiëntie. Met meer dan 110 sportmodi kunnen gebruikers persoonlijke fitnessdoelen stellen die passen bij hun levensstijl. Met de extra modi trainingsbelasting, herstelduur en trainingseffect kunnen gebruikers hun workouts evalueren en aanpassen om het maximale uit hun training te halen.
De smartwatch beschikt over een nieuwe, professionele VO₂ max inspanningsanalyse, die meet hoeveel zuurstof je maximaal kunt gebruiken tijdens het trainen. De Xiaomi Smart Band 7 biedt verder ook slaapregistratie en SpO₂- en hartslagmeting³. Het horloge wordt geleverd met meer dan 100 wijzerplaten en diverse, kleurrijke banden. Dankzij de 5ATM waterbestendigheid⁵ is de Xiaomi Smart Band 7 voorbereidt op alle weertypes. Met een batterijduur van maar liefst 14 dagen in stand-by modus word je bovendien nooit meer in de steek gelaten.

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro step left

Xiaomi Electric Scooter 4 Pro
De Xiaomi Electric Scooter 4 Pro is met een 700W motor de meest krachtigste Xiaomi-step tot nu toe. De step (Xiaomi noemt het een scooter...) haalt een snelheid van 25 km/u, heeft een capaciteit van 12.400 mAh en is het in staat om afstanden tot 45 km af te leggen. Ook worden hellingen tot 20% met gemak beklommen. De behuizing van de Xiaomi Electric Scooter 4 Pro is van luchtvaartkwaliteit aluminium: licht van gewicht, sterk en corrosiebestendig. De step is uitgerust met 10inch tubeless zelfdichtende banden, welke zijn ontworpen om de banden lekvrij te maken dankzij Xiaomi DuraGel en langdurig over ruwe wegen te rijden.⁸ Het grotere formaat ondersteunt meer gewicht en verbetert het stacomfort. Bovendien zorgen de nieuw toegevoegde magnetische oplaadpoort en deksel ervoor dat de oplader veilig is wanneer deze is aangesloten.
De step is ontworpen voor een veilige rijervaring. Zo hebben gebruikers toegang tot zowel snelheid als veiligheid met eABS aan de voorzijde en dual-pad schijfremsysteem aan de achterzijde. De verbeterde gebruikersinterface op het dashboard biedt een ervaring zonder afleiding.

Overigens is het in Nederland nog niet toegestaan met deze step de weg op te gaan. In België en Luxemburg mag dat wel.

Xiaomi TV A2-serie
De Xiaomi TV A2 heeft een slanke unibody metalen frame, ondersteund door een enkele standaard. Het 4K Ultra HD-display met Dolby Vision moet zorgen voor een mooie kijkervaring en door het ultrabreed gezichtsveld van 178° kunnen gebruikers comfortabel kijken vanuit elke hoek. Uiteraard is ook de audio-ervaring optimaal door de ingebouwde Dolby Audio. Daarnaast heeft de tv een ingebouwde Google Assistant⁹ voor snelle bediening van aangesloten AIoT-apparaten via de 360° Bluetooth-afstandsbediening. Ook is er Android TV (10) aanwezig. Dat betekent dat de Xiaomi TV A2 toegang biedt tot films en programma's via de favoriete apps van gebruikers, waaronder Netflix, Prime Video en YouTube, welke samen met duizenden andere apps te downloaden zijn via Google Play. Het apparaat beschikt ook over Chromecast, een ingebouwde tool om rechtstreeks te streamen vanaf telefoons, tablets of laptops.

Prijzen en beschikbaarheid
De Xiaomi Book S 12.4’’ is vanaf 30 juni verkrijgbaar voor € 699,-, de Xiaomi Smart Band 7 is vanaf 22 juni verkrijgbaar voor €59,99 en de Xiaomi Electric Scooter 4 Pro is verkrijgbaar vanaf eind augustus. De Xiaomi TV A2 is in 32inch en 43inch verkrijgbaar voor respectievelijk € 249,99 en € 449,99, onbkend is nog wanneer deze verkrijgbaar zijn. Alle apparaten zullen verkrijgbaar zijn via de officiële kanalen van Xiaomi.

Voetnoten
¹ Xiaomi Smart Pen en Keyboard worden apart verkocht.
² Het zichtbare gebied van Xiaomi Smart Band 7 is ongeveer 25% groter in vergelijking met de Xiaomi Smart Band 6. Deze gegevens zijn verkregen van interne laboratoria van Xiaomi.
³ Dit product en de functies ervan zijn niet bedoeld voor diagnose, preventie, bewaking, voorspelling, prognose van een ziekte, onderzoek van fysiologische processen of enig ander medisch doel.
4 De gegevens over de gebruiksduur van de batterij zijn gebaseerd op de modus ‘Typisch Gebruik’, getest door interne laboratoria van Xiaomi. Werkelijke resultaten kunnen afwijken.
⁵ 5ATM waterbestendigheid: vermijd sauna, hete douche en snelle stromingen tijdens watersporten.
⁶ De maximumsnelheid kan per markt verschillen, afhankelijk van lokale regelgeving.
⁷ Alle gegevens zijn afkomstig van Ninebot labs. Werkelijke resultaten kunnen variëren op basis van verschillen in gebruiksomstandigheden.
⁸ Gaatjes kleiner dan 3,5 mm worden verzegeld door de verzegelingsgel nadat het prikvoorwerp is verwijderd.
⁹ De beschikbaarheid van Google Assistant verschilt per markt. Raadpleeg de officiële website van Google Assistant voor meer informatie.
10 Google, Android TV, Google Play en andere verwante merken zijn handelsmerken van Google LLC.