Binnenkort verschijnen bij Viaplay de BAFTA-winnende film Fearless: The Women Fighting Putin, de nieuwe serie The Viking - The Fall of the Drug King en een nieuw seizoen van Partisan. Lees hier meer informatie over Fearless, The Viking en Partisan.

Fearless: The Women Fighting Putin

Deze BAFTA-winnende film volgt de verhalen van drie vrouwelijke Russische oppositiekandidaten die in de voetsporen treden van Alexei Navaly en hun leven riskeren om campagne te voeren tegen de onderdrukking van vrijheid van meningsuiting door president Poetin, zelfs als dat betekent dat ze alles verliezen. Violetta Grudina, 31, een bondgenoot van Kremlincriticus Alexei Navalny, wilde zich in april 2021 kandidaat stellen voor de gemeenteraad van Moermansk, maar op schokkende beelden is te zien hoe ze wordt gedwongen zich te isoleren op de Covid-afdeling van een ziekenhuis, hoewel ze het virus niet heeft. Na enkele weken opgesloten te hebben gezeten, kondigt Violetta een hongerstaking af en wordt acht dagen later vrijgelaten, maar uiteindelijk wordt haar het passief kiesrecht ontzegd. Ze verschijnt in de documentaire samen met Lusya Stein, die deel uitmaakt van de bekende Pussy Riot, een art-punk protestcollectief, en Irina Fatyanova, 32, een onafhankelijke oppositiekandidaat uit Sint-Petersburg.

Fearless 

The Viking - The Fall of the Drug King
Op 28 april gaat de Viaplay Original 'The Viking - Downfall of a Drug Lord' in première. De vierdelige serie vertelt het verhaal van de drugskoning Claus Malmqivst. Een slechte beslissing uit het verleden zorgt ervoor dat het criminele imperium van Claus Malmqivst in puin valt. Meer dan vijftien jaar lang heeft de Cavling-winnende journalist Jeppe Facius onderzoek gedaan naar de drugssmokkelaar en geprobeerd hem aan het praten te krijgen. Zestien jaar later, en inmiddels weer op vrije voeten, is Claus Malmqvist nu bereid om zijn verhaal te doen. Hij heeft ingestemd met een serie interviews waarin Jeppe Facius antwoord krijgt op de vragen die tot nu toe vakkundig geheim werden gehouden.

 The Viking

Partisan - Seizoen 2
Op 1 mei gaat de het tweede seizoen van Partisan in première en zullen alle vijf de afleveringen, met Anna Björk in de hoofdrol als de wilskrachtige leider van Jordnära, direct te zien zijn op Viaplay. Naast Anna Björk (‘The Bridge’) zijn er wederom rollen weggelegd voor Sofia Karemyr, Linus Wahlgren, Ylvali Rurling, Emelie Garbers en Thomas Holmin. De Zweedse actrice Nanna Blondell zal haar debuut maken als ervaren rechercheur. De cast wordt verder aangevuld met zowel Zweedse als buitenlandse sterren, zoals Aaron Staton ('Mad Men'), Julia Hevéus ('Vår tid är nu') en Jens Hultén ('Skyfall', 'Mission Impossible'). Het tweede seizoen begint kort na de strijd op leven en dood tussen undercoveragent Johnny (Fares Fares) en Jordnäras autoritaire leider Kent (Johan Rheborg), waarmee seizoen één eindigde. Als de politie een dodelijk auto-ongeluk onderzoekt, blijkt dat de auto van het ongeluk gelinkt is aan de gesloten landbouwgemeenschap Jordnära. De interesse van de politie vormt een nieuwe bedreiging voor Maud, gespeeld door Anna Björk, die strijdt om het levenswerk van haar vader te redden.

Partisan