Philips gaf onlangs een preview van 3 nieuwe modellen die tegen de zomer te koop zijn. Dit zijn de Philips Fidelio FB1 soundbar, Philips Fidelio FW1 subwoofer en de Philips Fidelio FS1 satellietspeaker.

Philips TV & Sound brengt in 2022 veel nieuwe producten uit. Onlangs maakten ze al de lancering bekend van de Philips 8807 Ambilight tv en Philips B8507 soundbar en van de uitbreiding van hun sportassortiment, de Philips S7807 en S4807 bluetooth speakers en A7507 in-ears.
Nu is het aan de beurt voor een geheel nieuw en draadloos AV-platform, bestaand uit Fidelio FB1-soundbar, Fidelio FW1-subwoofer en de Fidelio FS1-speaker.

Philips Fidelio FB1 soundbar
De Philips Fidelio FBI soundbar is een slanke 7.1.2-soundbar die is ontworpen als aanvulling op de nieuwste randloze televisies en beschikt over 15 drivers en 310 watt (RMS) vermogen. Verder is de soundbar verdeeld in onafhankelijke behuizingen voor de LCR-secties om overspraak te minimaliseren en een goede helderheid te garanderen. Elk van de LCR-kanalen beschikt over een paar midrange-drivers die aan weerszijden van een tweeter zijn gemonteerd in een D’Appolito-opstelling die voor een betere integratie van het midden- en hoge bereik zorgen. Verder zijn er twee zijwaarts gerichte drivers gemonteerd, één aan elk uiteinde van de balk voor een surround sound-effect. Verdere uitbreiding wordt geleverd door twee Dolby Atmos-elevatiedrivers die bovenop de balk zijn gemonteerd aan weerszijden van een speciale basbehuizing met twee subwoofers. De premium afwerking waar de Philips Fidelio-range om bekend staat, is terug te vinden in een Muirhead-lederen wikkel rond de afgeschuinde rand van de soundbar en een akoestisch transparant metalen gaas.

Philips FB1 soundbar

Philips Fidelio FW1 draadloze subwoofer
De draadloze Philips Fidelio FW1 subwoofer beschikt over een naar beneden gerichte 8inch woofer driver, samen met twee aan de zijkant gemonteerde grote passieve radiatoren. De subwoofer is uitgerust met een 200 watt (RMS) versterker voor een diepe bas. Tot slot is de subwoofer afgewerkt met Muirhead-leer en hout en een bovenblad van aluminium.

Philips FW1 subwoofer

 

Philips Fidelio FS1 draadloze speaker
De draadloze Fidelio FS1 speaker is te gebruiken als een enkele eenheid, als een stereopaar of als satellietspeaker in een 7.1.4-systeem met de FB1 en FW1. De draadloze speaker beschikt over een gemonteerde naar voren gerichte tweeter, een schuin naar boven gerichte mid-range unit en een naar beneden gerichte woofer in zijn eigen speciale deel van de behuizing. De bas wordt verder versterkt door de toevoeging van twee passieve radiatoren. Het vermogen is 60 watt (RMS), waardoor de FS1 goed presteert in middelgrote tot grote ruimtes. Ook de Fidelio FS1 draadloze speaker is afgewerkt met Muirhead-leer gemixt met metaal. Bovendien bevat de FS1 ingebouwde led-lampen die zijn ontworpen om met Philips Ambilight-televisies te werken en synchroniseren.

Philips FS1 speaker

Philips Fidelio
Het Philips Fidelio draadloze AV-systeem is gebaseerd op de gepatenteerde DTS Play-Fi technologie en maakt gebruikt van een premium, app gestuurd multi-room audioplatform. Hierdoor wordt een gemakkelijke verbinding en streaming mogelijk tussen compatibele tv’s, smartphones, soundbars en speakers. Bovendien werkt de nieuwe Philips Fidelio-range met een 'intelligent' ecosysteem, waarbij elke speaker kan detecteren wanneer deze verbonden is met een ander Fidelio-product. Zo kan er verbinding worden gemaakt met de Philips Fidelio FB1-soundbar, de Philips Fidelio FW1-subwoofer en kan een Philips Fidelio FS1-speaker toegevoegd worden voor gebruik als kanaal aan de achterkant. Ook kan een tweede Philips Fidelio FS1-speaker toegevoegd worden om een stereo-effect te creëren.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips Fidelio FB1-soundbar is beschikbaar vanaf mei 2022 met een adviesprijs van € 799,99.
De Philips Fidelio FW1-subwoofer is beschikbaar vanaf mei 2022 met een adviesprijs van € 499,99.
De Philips Fidelio FS1-speaker is beschikbaar vanaf juni 2022 met een adviesprijs van € 299,99.