Acer heeft zijn nieuwste Chromebook-modellen aangekondigd met de Chromebook Spin 513 en nieuwe versies van de Chromebook 315 en de Chromebook 314. Bovendien toonde Acer een speciale editie van de Aspire Vero: de National Geographic editie met een speciale print op de behuizing.

Acer is een van de fabrikanten die Chromebooks uitbrengt en heeft weer een drietal nieuwe en vernieuwde Chromebooks voor gezinnen, studenten en hybride werknemers. Zo hebben we al een eerdere versie van de Acer Chromebook 314 getest.  Daarnaast kondigt Acer de Aspire Vero National Geographic Edition aan, een laptop voor een betere toekomst. Binnenkort vind je meer informatie over deze nieuwe modellen en vragen we ook testmodellen aan, zodat je de reviews op deze site kunt lezen.

Acer Chromebook 315, 314 en Spin 513
De Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) wordt aangedreven door een MediaTek Kompanio 1380-processor met acht cores en moet mede dankzij het strakke convertible ontwerp, het 13,5-inch VertiView-scherm met een beeldverhouding van 3:2, de lange batterijduur en de prima prestaties voor meer productiviteit onderweg zorgen.
De Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) is de nieuwste toevoeging aan de uitgebreide reeks modellen van Acer met een groot scherm en is uitgerust met een 15,6-inch, niet-reflecterend FHD-scherm en een numeriek toetsenblok.
Verder is de Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) een laptop met een 14inch FHD-scherm en is uitgerust met de nieuwste Intel-processoren en een OceanGlass-touchpad.

Acer Aspire Vero National Geographic Edition
De Acer Aspire Vero National Geographic Edition is een speciale editie van de Acer Aspire Vero met designelementen die doen denken aan de planeet Aarde. Elke aankoop van de National Geographic Edition-laptop draagt bij aan de ondersteuning van de National Geographic Society. Deze duurzame laptop bevat 30% gerecycled plastic (PCR, Post Consumer Recycled) in de behuizing, 50% PCR in de toetsen, en is zo ontworpen dat upgrades en reparaties eenvoudig kunnen worden uitgevoerd. De Vero-productreeks maakt deel uit van de 'Earthion'-missie van Acer, een platform dat is ontwikkeld om te helpen bij het aanpakken van milieuproblemen en de sector groener te maken.

Chrome OS en ondersteuning voor apps
De nieuwe Acer Chromebooks draaien op Chrome OS en bieden snelle opstarttijden, gebruiksgemak, beveiliging en een langere batterijduur. De Chromebooks ondersteunen webapps en apps van Google Play, waarmee gebruikers toegang hebben tot alle apps die ze nodig hebben voor productiviteit, schoolwerk, creativiteit en meer.

Prijzen en beschikbaarheid
De Acer Chromebook Spin 513 (CP513-2H) is vanaf april 2022 verkrijgbaar in de Benelux voor prijzen vanaf 599 euro, de Acer Chromebook 315 (CB315-4H/T) is vanaf maart 2022 verkrijgbaar in de Benelux vanaf 349 euro en de Acer Chromebook 314 (CB314-3H/T) is vanaf mei 2022 verkrijgbaar in de Benelux vanaf 359 euro.
Het is nog niet bekend wanneer de Acer Aspire Vero National Geographic Edition (AV15-51R) verkrijgbaar zal zijn in de Benelux. De verwachte verkoopadviesprijs zal vanaf 899 euro zijn.

Acer Chromebook Spin 513 swiper