In 2022 komt de update iOS 16 uit die mogelijk niet beschikbaar is voor de iPhone 6s, iPhone SE en enkele oudere iPads. Lees hieronder of jouw apparaat hierbij hoort.

Niels Brouwer

Een paar maanden geleden verscheen iOS 15 voor de iPhone die te downloaden was voor elke iPhone die op iOS 14 draaide. Zoals bekend worden oudere apparaten langzaam niet meer ondersteund door nieuwe systeemupdates. Dit is ook het geval met de iOS 16. In 2022 komt iOS 16 uit die enkele Apple-apparaten niet meer zal ondersteunen.

Apple iPhone
Opvallend was dat vorig jaar al door de Franse website iPhoneSoft bekend was gemaakt dat de iPhone 6s en SE niet de iOS 15-update zouden krijgen. Dit blijkt nu uiteindelijk niet te kloppen. Nu komen ze met het nieuws dat deze twee iPhone-modellen de dans zijn ontsprongen en niet meer de iOS 16-update zullen krijgen. Ondanks dat de oudere iPhones wel iOS 15 hadden, krijgen ze niet het volledige palet aan nieuwe functies.

Apple iPad
De iPad die niet geüpdatet kunnen worden naar iOS 16 zijn: de iPad mini 4, iPad Air 2, de vijfde generatie iPad en de iPad Pro uit 2015. Voor deze apparaten is iPadOS 15 waarschijnlijk de laatste update. Overigens zou dit de eerste keer zijn dat een iPad Pro niet meer geüpdatet kan worden.
Je hoeft nu niet onmiddellijk een nieuwe iPhone of iPad aan te schaffen, want de apparaten blijven nog steeds werken zoals ze nu doen. Er zullen alleen geen nieuwe functies bijkomen. Op lange termijn zul je wel ondervinden dat sommige apps niet meer werken, omdat die niet worden ondersteund door oudere iOS-varianten. Apple zorgt nog wel voor de hoogstnoodzakelijke beveiligingsupdates, ook voor de oudere iOS-versies.

Apple logo