De Samsung Galaxy Tab A8 heeft een 10,5inch scherm, Dolby Atmos audiogeluid en het grootste geheugen in de Galaxy Tab A-serie. Ben je benieuwd waarover de Galaxy Tab A8 nog meer beschikt, lees dan dit artikel. 

Samsung heeft de nieuwe Galaxy Tab A8-tablet gelanceerd. Deze nieuwe tablet heeft een 10,5inch scherm, Samsungs KNOX-beveiliging en de optie om met een gesplitst scherm te werken. Net zoals de Samsung Galaxy Tab S6 Lite, werkt de Tab A8 samen met YouTube om gebruikers die nog geen YouTube Premium hebben, deze gratis aan te bieden. Hierdoor kunnen ze gratis video's bekijken zonder advertenties. Waar dit bij de Tab S6 Lite drie maanden gratis is, is dit bij de Tab A8 twee maanden.

Design en behuizing
De Galaxy Tab A8 heeft een 10,5inch scherm en weegt 508 gram. Het display heeft een symmetrische rand van slechts 10,2 mm. De Tab A8 is uitgerust met een metalen behuizing met een profiel van 6,99 mm. Verder bezit de Tab A8 een resolutie van 1920 x 1200, een 16:10 beeldverhouding en een screen-to-body ratio van 80%. Aan de onderkant van de tablet vind je de USB 2.0-aansluiting, verder is deze Tab A8 uitgerust met een quad-speaker met Dolby Atmos geluid voor een optimaal geluid en draait op Android 11.

Processor, geheugen en batterij
De prestaties van de CPU en GPU van de Tab A8 zijn ten opzichte van zijn voorganger Galaxy Tab A7 2020 met 10 procent toegenomen. Deze Tab A8 is uitgerust met een Octa-Core 2GHz-processor en ook met een ruime opslag met de keuze uit 32 GB, 64 GB en 128 GB, wat overigens nieuw is bij de Tab A-serie. Er is tevens een optie tot een uitbreidbare micro-sd-kaart die ervoor zorgt dat je tot 1 TB kunt gaan, wat een stuk meer is dan de Samsung Galaxy Tab A 10.1. Verder is de Tab A8 beschikbaar met 3 GB of 4 GB aan werkgeheugen. Met 3 GB aan RAM is het alleen mogelijk om 32GB opslaggeheugen te hebben, met 4GB RAM is het mogelijk te kiezen of je 64 GB of 128 GB opslaggeheugen wilt hebben. Je kunt met de Tab A8 urenlang gebruiken dankzij de 7040 mAH batterij, opladen kan via de meegeleverde 7,75watt oplader. Optioneel is een snellader van 15 W te koop.

Beveiliging
Ook is de Galaxy Tab A8 uitgerust met Samsungs Knox-beveiliging. Samsung KNOX is een beveiligingssysteem in de vorm van een app waarmee werk en privé op één telefoon eenvoudig gescheiden blijft. Samsung KNOX beschermt bijvoorbeeld bedrijfsgegevens op je mobiele telefoon. Qua beveiliging kun je je telefoon ontgrendelen door gebruik te maken van gezichtsherkenning

Educatie
De Galaxy Tab A8 zorgt ervoor dat je als ouder zijnde een oogje in het zeil kunt houden als je kind bezig is, door middel van toegankelijke functies. Dit wordt gecombineerd met educatieve content dat kinderen motiveert om te leren.

Gesplitst scherm
Het is mogelijk om met een gesplitst scherm te werken bij de nieuwe Galaxy Tab A8. Dat doe je door een link van je huidige venster naar de zijkant te slepen, zodat de optie Drag & Split tevoorschijn komt. Er opent zich dan een tweede venster. Nu kun je bijvoorbeeld op een venster muziek kiezen en afspelen, terwijl je in het andere venster bezig bent met werken.

Samsung Galaxy Tab A8 gesplitst scherm

Camera's
De Galaxy Tab A8 heeft met twee camera’s, een aan de voorzijde en een aan de achterzijde. De camera aan de voorkant is een 5 MP camera en op de achterkant vind je een 8 MP camera.
Het is mogelijk om je scherm of jezelf met beeld en geluid op te nemen door middel van Screen Recorder. Handig om te weten is dat wanneer je een screenvideo aan het maken bent, je deze gemakkelijk kunt kopiëren en plakken van je Tab A8 naar je Galaxy-smartphone.

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy Tab A8 is verkrijgbaar vanaf eind december 2021 n de kleuren Gray, Silver en Pink Gold voor een adviesprijs van € 229,-.

Samsung Galaxy Tab A8