Bose heeft een nieuwe draagbare bluetooth speaker gelanceerd, de Bose SoundLink Flex. Lees in dit artikel over de behuizing, het ontwerp, specificaties, batterijduur, prijs en beschikbaarheid van de Bose SoundLink Flex.

Audiomerk Bose is natuurlijk bekend door zijn speakers en koptelefoons en komt met een nieuwe draagbare speaker met de beste audio in zijn klasse, althans volgens Bose. De Bose SoundLink Flex komt met een nieuw ontwerp, waardoor de speaker een ruiger uiterlijk heeft en makkelijker mee te nemen is.

Behuizing en ontwerp
De speaker bevat een siliconen achterkant gecombineerd met het stalen rooster wat de speaker beschermt wanneer deze valt. Verder beschermt dit de SoundLink Flex tegen schilferen en zorgt het ervoor dat de speaker bestand is tegen corrosie en uv-licht. Ondanks de vele beschermingen van de speaker, blijft de kwaliteit van de audio intact. De Flex drijft zelfs naar het oppervlak van water wanneer deze in het water is gevallen. Dankzij de lus die aan de speaker zit, kun je de speaker gemakkelijk vastmaken aan bijvoorbeeld je tas.
De SoundLink Flex is 20,1cm breed, 5,3cm diep en 9,1cm hoog en ook dankzij het gewicht van minder dan een halve kilo ook makkelijk mee te nemen in de hand.

Specificaties
De nieuwe speaker bevat een water- en stofdicht IP67-classificatie. Daarnaast beschikt hij over een grote transducer die de helderheid van het geluid maximaliseert. Hierdoor kun je elke stem en instrument horen en de bas voelen.
Verder is de Flex-speaker uitgerust met dubbele, tegenover elkaar liggende passieve radiatoren. Hierdoor worden de trillingen omgezet in de audio-uitvoer van de speaker. Met de Bose DSP-technologie (Digital Signal Processing) wordt de vervorming van geluid en muziek geminimaliseerd.
Voor het eerst in een Bose bluetooth speaker detecteert de Bose SoundLink Flex de positie van de speaker, zodat deze zich automatisch aanpast voor het leveren van zuivere audio. Dit is dankzij de Bose Position IQ-technologie.
Dankzij de verbeterde bluetooth-technologie is het makkelijk deze speaker te verbinden met apparaten. De Flex onthoudt tot acht apparaten, zodat overschakelen naar een ander apparaat sneller en makkelijker gaat. Je kunt daarnaast de Bose-speaker ook verbinden met één of meerdere Bose smart speakers en soundbars.
Met de Bose Connect-app kun je de speaker personaliseren en bedienen en krijg je software-updates binnen. Uiteraard kun je de Bose SoundLink Flex ook bedienen door middel van de knoppen op de speaker zelf. Verder biedt de Bluetooth-speaker toegang tot de spraakassistent van je telefoon en kun je telefoongesprekken aannemen en voeren via de ingebouwde microfoon.

Batterijduur
De Bose SoundLink Flex speaker is uitgerust met een oplaadbare lithium-ion batterij die tot 12 uur lang meegaat. De Flex beschikt verder over een usb-c-aansluiting voor het opladen van de batterij.

Prijs en beschikbaarheid
De SoundLink Flex is te reserveren vanaf maandag 13 december en verkrijgbaar vanaf 16 december op Bose.nl voor een prijs van € 169,95 in de kleuren Black, White Smoke en Stone Blue.