De nieuwe Philips Hue app 4.0 heeft een verbeterde tabblad Home waardoor je alle lampen in één keer kunt zien, een nieuwe Hue scènegalerij en je kunt snel schakelen tussen meerdere bridges. Ook is Routines vervangen door Automatiseringen met o.a. multi-user geofencing.

Signify is het bedrijf achter Philips Hue dat bekend staat om zijn mooie slimme lampen en heeft bekendgemaakt dat de geheel vernieuwde Philips Hue-app vanaf de basis opnieuw is opgebouwd. Zo zijn er veel verbeteringen in het tabblad Home en is Routines vervangen door Automatiseringen dat over multi-user geofencing beschikt.

Verbeterde tabblad Home
In het vernieuwde tabblad Home kunnen gebruikers nu al hun lampen en scènes in één oogopslag zien met Tile View. Hierdoor is het mogelijk om snel lampen te bedienen en scènes in te stellen zonder tussen verschillende schermen te moeten navigeren. Het tabblad Home in de nieuwe app bevat ook een Hue-scènegalerij, waarmee gebruikers gemakkelijk de collectie Philips Hue-scènes kunnen ontdekken en bekijken. Een andere toevoeging aan het tabblad Home is de veelgevraagde mogelijkheid om snel tussen meerdere Hue Bridges te schakelen. Gebruikers die verschillende huizen in dezelfde app hebben, of aparte Hue Bridges voor verschillende delen van het huis, kunnen hun slimme verlichting nu nog sneller bedienen.

Nieuw: Automatiseringen
In de nieuwe app zullen gebruikers in plaats van routines voortaan automatiseringen instellen. Het vroegere tabblad Routines is vervangen door het nieuwe tabblad Automatiseringen waarin één van de meest gevraagde en verwachte updates nu ook beschikbaar is: multi-user geofencing. Bij gebruik van een Coming home- of Leaving homeautomatisering controleert de Hue app nu of er iemand anders thuis is voordat de automatisering wordt uitgevoerd. Dus wanneer de persoon die de
automatisering bedient het huis verlaat, zullen eventuele huisgenoten die ook de Hue-app gebruiken en nog thuis zijn niet in het donker worden
achtergelaten. Ten slotte is de werking van automatiseringen op basis van zonsondergang en zonsopgang in de app verbeterd. Gebruikers kunnen nu kiezen tussen
zonsondergang, zonsopgang of een specifiek tijdstip om de automatisering te starten, maar ook om hun verlichting uit te schakelen als de automatisering voorbij is.

Verbeterde gebruiksvriendelijkheid en aanpasbaarheid
In de Hue-app van de vierde generatie zijn meer dan honderd grote en kleine verbeteringen in het ontwerp aangebracht. Het resultaat is een app die gemakkelijker en aangenamer is in het dagelijks gebruik. De instellingen voor lampen, kamers en zones kunnen nu bijvoorbeeld worden geconfigureerd in elke sectie van het tabblad Home. Als je een nieuwe Hue-lamp wilt toevoegen aan een kamer, kan dit voortaan vanuit het tabblad Kamer zelf, maar ook via Instellingen. Met andere woorden, de meest gebruikte configuraties staan nu op een handigere plaats.
Het organiseren van Entertainment-ruimtes is ook eenvoudiger - en leuker - met een nieuwe setup in een overzichtelijke 2.5D-weergave om de exacte locatie en hoogte van de lampen te bepalen. Om het nog eenvoudiger te maken, veranderen de lampen in de setup van kleur zodat gebruikers precies weten naar welke lampen ze verwijzen.

Dynamische scènes als eerste aanstaande update
Signify heeft al aangekondigd dat er een update komt van de nieuwe Hue app met dynamische scènes die in de zomer van 2021 wordt gelanceerd. Met deze functie zal elke lamp in een kamer of zone langzaam overgaan in de verschillende kleuren van de dynamische scène. In plaats van dat elke lamp slechts in één kleur blijft, introduceren dynamische scènes een nieuw niveau van lichteffecten en creëren ze een mooie sfeer.

Beschikbaar
De nieuwe Philips Hue-app is vanaf 3 juni 2021 te downloaden in de App Store en de Google Play Store. In de week na de lanceringsdatum wordt de app ook automatisch bijgewerkt voor huidige gebruikers van de Philips Hue app via de App Store en de Google Play Store. Wanneer gebruikers de nieuwe app voor het eerst openen, worden ze begeleid bij het overbrengen van hun huidige instellingen, lichtscènes en routines naar de app. Tijdens dit proces krijgen ze informatie over de nieuwe functies en wijzigingen van de app.