Samsung kondigt met de Smart M5 en M7 monitoren aan die geschikt zijn voor thuiswerken, studeren en je hebt ook toegang tot een uitgebreide entertainment-hub vergelijkbaar met Samsungs ingebouwde Smart TV-platform.

Nu veel mensen thuiswerken, wil je ook een goede monitor met een optimaal kijkcomfort, ook bij langdurig gebruik. Samsung springt hierop in met de Smart Monitor die bovendien ook geschikt is voor studeren en relaxen.

Samsung Smart Monitor M5 en M7 monitoren
Volgens Samsung opent de Smart Monitor veel mogelijkheden: met een simpele klik op Tap View (1), App Casting of Apple AirPlay 2 gebruik je het scherm als verlengstuk van je pc en van je smartphone. Voor een volledige desktopervaring met een mobiel apparaat kun je de monitor verbinden met Samsung DeX. Via Remote Access heb je bovendien een draadloze aansluiting met een pc die bijvoorbeeld elders in je woning staat.

Ingebouwde wifi
Dankzij ingebouwde wifi levert het scherm Microsoft 365-applicaties (2) zonder dat je een pc-verbinding nodig hebt. Kortom, je bekijkt, bewerkt en slaat documenten ook direct in de cloud op vanaf je monitor. Verder heb je met de usb-c-poort (3) aan één enkele toegang genoeg voor data, display en power (tot 65 watt), zodat de plek rond je monitor mooi opgeruimd blijft. Aanvullende connecties zijn mogelijk met meerdere usb-poorten en Bluetooth 4.2.

Entertainment
Ben je klaar met werken of studeren, dan verander je je display eenvoudig in een entertainment-hub, omdat je via Samsungs Smart Hub content kunt streamen. Zonder verbinding met een pc of mobiel apparaat stream je kanalen als Netflix, HBO en YouTube (4). Prettig hierbij is de meegeleverde afstandsbediening, geluid komt via de ingebouwde tweekanaalspeaker. Dankzij Bixby 2.0 kun je het display ook met je stem bedienen.
Speciaal ontwikkelde technologie zorgt voor optimaal kijkcomfort. Zo brengt de functie Adaptive Picture automatisch de helderheid en kleurtemperatuur van het scherm in balans met de omstandigheden in de kamer. Zelfs bij langdurig gebruik heb je zo minder last van vermoeide ogen. De monitor beschikt ook over een eye-saver-modus om blauw licht te verminderen.

Beschikbaarheid en prijzen
De Smart Monitor komt beschikbaar in twee modellen. De M5 is een full-hd (FHD) display die eind december verschijnt in 27- en 32 inch. De verkoopadviesprijzen zijn respectievelijk € 249,- en € 289,-. De M7 beschikt over UHD-resolutie en verschijnt januari 2021 in 32 inch voor een verkoopadviesprijs van € 399,-.

Productspecificaties

Model

M7

Display

Screen Size (Inch)

32”

Flat / Curved

Flat

Aspect Ratio

16:9

Viewing Angle

178°(Horizontal)/178°(Vertical)

Brightness (Typical)

250cd/m2(Typ),

Resolution

3,840 x 2,160 (UHD)

HDR

HDR10

Interface

HDMI 2.0

2EA

USB-C

1 EA (65W Charging)

Wi-Fi 5

Yes

Bluetooth 4.2

Yes

Speaker

5W x 2EA

USB 2.0

3EA

Smart Feature

/ Service

OS

Tizen 5.5

Voice Assistant(Bixby 2.0)

Yes

VOD(Netflix, YouTube, etc) (5)

Yes

Mobile Casting/Mirroring

Yes

Remote Access

Yes

Model

M5

Display

Screen Size (Inch)

27”, 32”

Flat / Curved

Flat

Aspect Ratio

16:9

Viewing Angle

178°(Horizontal)/178°(Vertical)

Brightness (Typical)

250cd/m2(Typ),

Resolution

1,920 x 1,080 (FHD)

HDR

HDR10

Interface

HDMI 2.0

2EA

USB-C

N/A

Wi-Fi 5

Yes

Bluetooth 4.2

Yes

Speaker

5W x 2EA

USB 2.0

2EA

Smart Feature

/ Service

OS

Tizen 5.5

Voice Assistant(Bixby 2.0)

Yes

VOD(Netflix, YouTube, etc) (6)

Yes

Mobile Casting/Mirroring

Yes

Remote Access

Yes

(1) Tap View is compatibel met Galaxy-apparaten met Android 8.1 of hoger en versie 5.1 in de SmartThings-app.
(2) Abonnement vereist.
(3) Beschikbaar op het M7-model
(4) De beschikbaarheid van streamingdiensten en de technische specificaties van de afstandsbediening kunnen per land verschillen. Abonnement vereist.
(5) De beschikbaarheid van streamingdiensten kan per land verschillen.
(6) De beschikbaarheid van streamingdiensten kan per land verschillen.