Sonos lanceert zes nieuwe door lokale 'programmeurs' samengestelde stations waaronder Radio à Gogo met de beste popmuziek in en voor Nederland. Verder zijn er vier nieuwe genrestations, nieuwe artiestensamenwerkingen op Sonos Sound System en gaat Sonos high-definition streaming aanbieden met Sonos Radio HD.

Nederlandse Sonos-luisteraars blijken dol te zijn op radio. De gemiddelde Nederlander luistert per dag meer naar de radio naarmate de coronacrisis voortduurt en niet geheel verrassend doen ze dat voornamelijk thuis. Speciaal voor lokale Sonos-luisteraars zijn er op basis van muzieksmaken, -culturen, -scènes en favorieten zes nieuwe stations ontwikkeld. Voor Nederland is Radio à Gogo ontworpen, en door radio-dj Sander de Heer handmatig gevuld met pophits, onbekende albumtracks van favoriete artiesten en goede muziek van eigen bodem van de jaren 60 tot nu. De andere lokale stations zijn: British Beats and Bars en UK Session Sounds in het Verenigd Koninkrijk, French Connection voor Frankrijk en in Duitsland German Zeitgeist en Hip-Hop Stammtisch.

Programmering
De programmeur/samensteller van het Nederlandse Radio à Gogo is muziekexpert en radiokenner Sander de Heer. De Heer: “Ik heb genoten van het cureren van het lokale station op Sonos Radio. Radio à Gogo is de juiste mix van pop, soul, rock 'n roll, jazz, alternative en meer. Voor het station ben ik in mijn eigen muziekarchief gedoken om een met de hand gemaakte selectie te maken van vergeten classics van grote artiesten, gemixt met bands van nu. Op het station hoor je artiesten die de muziekwereld verander(d)en en een belangrijke inspiratiebron voor de volgende generatie zijn. Radio à Gogo is een aaneenschakeling van invloedrijke artiesten, van muziek met een verhaal en talent van eigen bodem. Op het station hoor je namelijk elk uur een nummer van een Nederlandse artiest.”

Sander de Heer

Sonos Radio
Sonos verwelkomt de feestdagen met twee nieuwe stations en een speciale show van Dolly Parton: Holly Dolly Special. Dolly’s special is in november en december te horen op Holidaze. Holidaze is een van twee nieuwe stations die kersthits laat horen. Het andere station, Holiday Concerto, brengt instrumentale versies van kerstklassiekers. Ook zijn er nieuwe genrestations op Sonos Radio om de jaren negentig en het eerste decennium van deze eeuw mee te verkennen en herontdekken: 90s Mixtape en 00s On Shuffle.

Sonos Radio HD
Sonos start ook Sonos Radio HD dat vanaf 12 november beschikbaar in de VS en het VK voor $7,99 / £7,99 per maand. Dit station is reclamevrij en biedt de mogelijkheid om nummers over te slaan of te herhalen. Alle originele Sonos Radio-stations worden op Sonos Radio HD gestreamd in HD; lossless audio van cd-kwaliteit (16-bits/44,1 kHz FLAC). Het is vanaf 12 november beschikbaar in de Sonos S2-app in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk voor $7,99/£7,99 per maand na een gratis proefabonnement van 30 dagen. Nederland volgt overigens pas in 2021, nog onbekend of dat al in het voorjaar zal zijn.

Sonos Sound System
Het eigen advertentievrije station van Sonos, Sonos Sound System, verkent de muzikale inspiraties van artiesten tijdens een wekelijks radio-uur. Een nieuwe samenwerking is elke week te horen vanaf woensdag 18.00u. Deze week is serpentwithfeet te horen en volgende week Erykah Badu. Daarna volgen o.a. A$AP Ferg en Laurie Anderson.