Naast de One Zoom introduceert Motorola op de IFA-beurs in Berlijn ook de Motorola moto e6 plus. MNet de e-serie mikt Motorola op consumenten die niet teveel geld willen uitgeven aan een goede smartphone, maar wel veel geavanceerde functies willen.

Smartphones zijn er in allerlei soorten, maten en prijsklasses. Er zijn tegenwoordig steeds meer mensen die een goedkopere smartphone nemen, omdat die ook steeds meer allerlei specificaties en functies hebben die de duurdere modellen ook hebben. De Motorola moto e6 plus is daar een goed voorbeeld van.

Dual camerasysteem
Zo beschikt voor het eerst een moto e-telefoon over een dual camerasysteem. De 13MP hoofdcamera levert mooie, scherpe snapshots en het grote f/2.0 diafragma biedt veel speelruimte om foto's te nemen in verschillende lichtomstandigheden terwijl de fotokwaliteit en alle details behouden blijven. Dankzij de 2MP dieptesensor en ingebouwde bokeh-modus kun je de scherpte van de voor- of achtergrond zelf regelen voor het gewenste beeld. Mag het nog iets creatiever, dan kun je de persoon of het voorwerp dat je fotografeert bewerken met de 'beauty mode' en de in-camera bewerkingsopties. Aan de voorkant zit een 8MP camera waarmee je selfies maakt, ook in minder goed verlichte omstandigheden dankzij de zachte schermflits.

Design en scherm
Wat meteen opvalt aan de moto e6 plus, is het mooie design. Aan de achterkant zie je een mooie gepolijste metallic afwerking in de kleur polished graphite, want dat is de enige kleur die in Nederland beschikbaar komt. Het 6,1inch display HD+ met een resolutie van 1560x720 pixels is prima voor deze prijs. Met bijna 150 gram is hij ook lichter en ligt hij nog makkelijker in de hand dan zijn voorganger. Hij is 155.6 x 73.06 x 8.6 mm groot.

Geheugen, batterij en micro-usb
De Motorola moto e6 plus met Android 9 heeft 4GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat uitbreidbaar is met een micro-sd-kaart tot 512GB. Met de 3000mAh (verwijderbare) batterij zou je het een dag moeten volhouden. Opladen kan via de micro-usb-aansluiting.

Twee beveiligde toegangen
Je apps kun je snel en makkelijk openen met de vingerafdrukscanner achterop de telefoon. De scanner bevindt zich subtiel onder het Motorola-logo, zodat je deze niet opmerkt wanneer je het niet nodig hebt. De moto e6 plus beschikt ook over gezichtsherkenningstechnologie voor extra comfort en veiligheid.

Prijs en beschikbaarheid
De nieuwe moto e6 plus in Nederland verkrijgbaar vanaf half september vanaf € 159,99 in de kleur polished graphite.