Vandaag introduceert Samsung een aantal nieuwe smartphones, waaronder de Galaxy A80 en de Galaxy A40. Lees hier wat je wilt weten over de Samsung Galaxy A40.

Samsung kondigt vandaag een aantal nieuwe smartponues aan uit de A-serie. Wil je de preview lezen over de nieuwe Galaxy A80, klik dan hier. In dit artikel gaan we in op de A40.

Samsung Galaxy A40
De Samsung Galaxy A40 heeft een Super AMOLED Infinity-U display dat 5,9inch groot is met 1080x2340 pixels. Dit Full HD+ scherm toont mooie video’s en foto’s die je maakt met de Ultra-Wide Lens van de A40 en die voor het eerst in de Samsung Galaxy S10 is toegepast. Dankzij de dubbele camera met een kijkhoek van 123⁰, die bijna gelijk is aan het menselijk oog, maak je mooie panoramafoto’s en kun je je hele familie in één foto vastleggen. Daarnaast haalt de intelligente AI Scene Optimizer het beste uit iedere foto. En tot slot maak je met de 25MP camera aan de voorzijde van het toestel altijd mooie selfies. Voor al je beelden, apps en andere content is opslagruimte genoeg met een intern geheugen van 64GB en een micro-sd- slot voor een geheugenkaartje van maximaal 512 GB. Verder beschikt hij over Android 9.0

Veilgheid en batterij
Op het gebied van veiligheid bevat de Samsung Galaxy A40 een vingerafdrukscanner: je kunt de smartphone ontgrendelen door je vinger te leggen op de vingerafdrukscanner op de achterzijde van het toestel. Tot slot zorgt de snel oplaadbare batterij van 3,100 mAh ervoor dat je altijd op deze smartphone kunt rekenen.

Innovaties

“Wij vinden dat iedereen gebruik moet kunnen maken van de mogelijkheden die nieuwe technologie biedt”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland.
“Met de Samsung Galaxy A40 zorgen wij er daarom voor dat iedereen de belangrijkste smartphone-innovaties van dit moment kan gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan de ultrabrede lens voor de mooiste panoramafoto’s, het grote geheugen en de vingerafdrukscanner voor extra veiligheid.”

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De Samsung Galaxy A40 heeft een verkoopadviesprijs vanaf € 249,-. De smartphone is in Nederland nu verkrijgbaar in de kleuren Black, Blue, White en Coral.