De Sony World Photography Awards is de grootste fotografiewedstrijd ter wereld. Elke werkdag vind je een inzending: deze is van Lifeng Chen uit China die de tweede plaats haalde in Cultuur, open competitie.

De Sony World Photography Awards is 's werelds grootste fotografiewedstrijd. De National Awards vormen een wereldwijd programma dat open staat voor fotografen van elk niveau. Het programma onderscheidt de beste foto die door een lokale fotograaf in 62 landen is genomen. De komende weken laten wij elke werkdag een inzending zien die in de prijzen is gevallen en die ons opvalt. Dat is ditmaal de foto van Lifeng Chen uit China die de tweede plaats behaalde in National Awards, Cultuur, Open competition. (lees verder onder de foto)

01 03 2674 1262484 0 Lifeng Chen National Awards 2nd Place China Mainland Shortlist Open competition Culture 2019 Sony World Photography Awards 1

Sony World Photography Awards
Geproduceerd door de World Photography Organization zijn de Sony World Photography Awards een van de belangrijkste wedstrijden op de wereldwijde fotografiekalender. De Awards worden voor het 12e jaar in partnerschap met hoofdsponsor Sony georganiseerd en bestaan uit vier competities: Professional, (voor een reeks/meerdere werken) Open (voor een enkele afbeelding), Student (voor academische instellingen) en Youth (voor 12 -19-jarigen). De shortlist van de professionele competitie wordt 26 maart bekend gemaakt.

Winnaars Open-wedstrijd Sony World Photography Awards 2019
De World Photography Organisation onthulde tevens de winnaars van de Open-wedstrijd van de Sony World Photography Awards 2019:
● Architectuur: Philippe Sarfati, Frankrijk met Heatwave
● Cultuur (ondersteund door Culture Trip): Pan Jianhua, China met Shadow Puppetry
● Creatief: Martin Stranka, Tsjechië met Dreamers and Warriors
● Motion: Christy Lee Rogers, Verenigde Staten met Harmony
● Landschap: Hal Gage, Verenigde Staten met Stumps, Alder Lake, Nisqually River, Oregon
● Natuur en Wildlife: Tracey Lund, Groot-Brittannië met Underwater Gannets
● Portretfotografie: Richard Ansett, Groot-Brittannië met Grayson Perry - Birth
● Stilleven: Rachel Yee Laam Lai, SAR Hongkong met Peony and Leaves
● Straatfotografie: Carole Pariat, Frankrijk met Open-Air Toilet
● Reizen (ondersteund door Eurostar): Nicolas Boyer, Frankrijk met Woman Wearing a

Alle op de shortlist geplaatste en winnende foto’s worden als onderdeel van de Sony World Photography Awards tentoongesteld in Londen van 18 april tot 6 mei 2019. Vervolgens zal de tentoonstelling over de hele wereld een tour maken.
De winnaars van de verschillende categorieën worden bekendgemaakt tijdens een ceremonie in Londen op 17 april. Alle winnaars ontvangen tevens de nieuwste digitale camera van Sony en worden opgenomen in het boek van 2019 Awards.