Samsung brengt met de Galaxy A50 een smartphone voor het middensegment met de nadruk op een goed scherm, langdurige prestaties en een goede camera.

De Galaxy A-serie van Samsung is uitgebreid met de A50. Hierbij heeft Samsung goed gekeken naar wat veel mensen belangrijk vinden voor een (nieuwe) smartphone: scherm, accuduur en camera.

Scherm, accuduur en camera
Zo beschikt de Samsung Galaxy A50 over een prima 6,4inch Super AMOLED full-hd scherm met 1080 x 2340 pixels; Samsung noemt het scherm overigens zelf Infinity-U. Met een duurzame en snel oplaadbare batterij van 4.000 mAh hoef je deze smartphone niet tussentijds op te laden, tenzij je heel gekke dingen doet. Verder is er veel focus gelegd op het drievoudige camerasysteem. Zo fotografeer je met de Ultra Wide-lens alle hoeken van de wereld. Met intelligent switch raadt de camera aan wanneer je de Wide Shot-modus beter kunt gebruiken. De 25MP hoofdcamera maakt niet alleen kleurrijke beelden in helder daglicht, maar ook in het donker maakt de innovatieve lens heldere foto’s door meer licht te vangen en ruis te verminderen. Bovendien kun je de hoofdcamera combineren met de dieptelens voor Live Focus, zodat je precies kunt kiezen wat je wilt accentueren. Verder helpt de AI Camera je bij het vastleggen van mooie momenten met Scene Optimizer: deze functie herkent en optimaliseert 20 fotomomenten. Ten slotte zorgt Flaw Detection ervoor dat je nooit het perfecte portret mist en verbetert Selfie Focus je portretfoto op de 25MP-selfiecamera, want die vervaagt subtiel je achtergronddetails.

Meer specificaties
Bij het samenstellen van deze Samsung Galaxy A50 heb je de keuze uit 4 of 6 GB werkgeheugen en qua opslaggeheugen uit 64 of 128 GB dat uit te breiden is met een micro-sd-kaart met maximaal 512 GB. Hij is 158,5 x 74,7 x 7,7 mm groot en daarmee een groot slank ontwerp met afgeronde vormen dat lekker in je de hand ligt; hij beschikt ook over een vingerafdrukscanner op het scherm.
“Betekenisvolle vooruitgang voor iedereen, dat is waarom we de mobiele ervaring keer op keer verbeteren. Die innovatiedrang vind je terug in de vernieuwde Galaxy A-serie”, zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “De manier waarop mensen met elkaar samenwerken en ervaringen uitwisselen verandert. En hun smartphone moet dat kunnen bijhouden. Onze nieuwe Galaxy A-serie verbetert de essentiële features voor interactie in real-time en sluit zo aan op de veranderende behoeften.”

Prijs en beschikbaarheid
De Galaxy A50 is vanaf medio maart beschikbaar in de kleuren zwart, wit, blauw en koraal voor een adviesprijs vanaf € 349,-.