Ik wil graag de tekst van een pdf-document omzetten naar een tekst die ik kan bewerken. Hoe doe ik dat het eenvoudigst, zonder extra kosten? Bram van H.

How to Convert PDF To Word 2
Een pdf-document is veelal gekoppeld aan Acrobat Reader of equivalent. In dat soort leesprogramma’s kun je geen pdf’s bewerken. Men verkoopt je wel graag een professionele Adobe-versie, waarin die mogelijkheid wel aanwezig is. Maar met Microsoft Word, vanaf 2013, kun je ook een pdf-bestand openen, dat dan omgezet wordt naar een Word-document. Helemaal vlekkeloos loopt het niet helemaal als er plaatjes, lijnen, velden en dergelijke in de pdf zijn opgenomen. Je opent een pdf-document in Word door eerst Word op te starten en dan via Openen te zoeken naar  het betreffende pdf-document en dat te openen. Een Word-document kan ook naar een pdf worden geconverteerd door als uitvoer bij de printers Microsoft print to PDF te selecteren. 

Heb je regelmatig meer geavanceerde pdf-bewerkingsfunctionaliteit nodig waarbij ook integratie met Microsoft Office aanwezig is, dan kunnen we de Kofax (voorheen Nuance) Power PDF Convertor aanbevelen. Dit functioneel rijke product is eerder door PC-Active getest met een goede prijs/prestatieverhouding.