Veel Windows-gebruikers zitten dagelijks op hun pc of laptop, maar kennen niet alle trucjes om handiger, sneller en gemakkelijker te werken. Lees hier Tip 11 Direct naar app-instellingen.

Onder redactie van Rob Coenraads

In het Start-menu staan een aantal vastgemaakte apps vermeld. Rechtsboven dat kopje staat de optie Alle apps om alle geïnstalleerde apps op een lijst weer te geven. Je kunt direct bij de instellingen daarvan uitkomen.

Om daar direct bij uit te komen, kun je via een rechtermuisklik kiezen voor Meer en App-instellingen. Een snelkoppeling op de Vastgemaakt-lijst heeft voldoende aan een rechtermuisklik en dan direct App-instellingen.

Op die manier krijg je uitgebreide informatie over de app, zoals de uitgever en versie, maar ook hoeveel data hij in beslag neemt en de app-machtigingen (toegang tot je microfoon of camera bijvoorbeeld).

Direct naar app instellingen 2

Via de apps-instellingen kun je allerlei informatie boven water krijgen,
maar het is ook een plek om de app te beëindigen, verwijderen
of opnieuw in te stellen

Het is ook een plek waar je de app direct kunt beëindigen als je hem hebt draaien, maar niet doet wat je wil. Of opnieuw kunt instellen als het niet meer goed werkt, dan wordt jij ‘gerepareerd’.

Als laatste opties heb je nog het kunnen verwijderen van de app en bijbehorende bestanden, en een lijst met invoegtoepassingen en downloadbare inhoud.