Het gebruik van een notebook brengt verschillende voordelen met zich mee. Met de nodige tips haal je er nóg meer uit. Hier de beste voor je MacBook.

Dennis Gandasoebrata

      MacBook 1
   Kies voor Voeg alle vensters samen

Tip: Samenvoegen van Finder-venster
Als je een tijdje bezig bent op je MacBook, heb je wellicht voor je het weet heel veel verschillende Finder-vensters openstaan. En dat ondanks je gebruikmaakt van tabbladen… Wil je dat alle losse Finder-vensters weer als tabbladen in één overzichtelijk Finder-venster worden weergegeven, ga dan naar Venster en kies voor Voeg alle vensters samen.

 

 

 

MacBook 2        
Kies voor Verplaats tabblad naar nieuw venster
om een tabblad los te koppelen
 

Tip: Loskoppelen van Finder-tabbladen
Hoewel het mooi overzichtelijk is als je al je verschillende Finder-vensters in één venster hebt staan, wil je wellicht toch liever met twee losse vensters werken. Dat is handig als je bijvoorbeeld veel over en weer wilt slepen. Het loskoppelen kan op twee manieren.

De eerste is door te klikken op de tabbladenbalk van het betreffende tabblad en deze vervolgens te verslepen naar een andere plek op je scherm. Het tabblad verschijnt nu als een los venster. De tweede manier van het loskoppelen van een Finder-tabblad doe je door te kiezen voor Venster en daarna voor Verplaats tabblad naar nieuw venster.

   

MacBook 3
Screenshot: Voorvertoning en selecteer in het menu eerst Weergave
en vervolgens Toon markeringsknoppenbalk.

Kies in de knoppenbalk linksboven de toverstaf, klik daarna op de achtergrond van de afbeelding 
 

Tip: Achtergrond van een foto verwijderen
In PC-Active werken we veel met afbeeldingen waarbij geen achtergrond te zien is. Zo staan op veel productfoto’s alleen het product (een apparaat bijvoorbeeld) dat hooguit voorzien is van een schaduw. Helaas wordt dit vrijstaande beeld niet altijd als zodanig door derde partijen als pr-bureaus aangeleverd en moet onze vormgever aan de slag. Nu beschikt hij over professionele (en dure) programma’s zoals Photoshop, maar je kunt dit ook gewoon op je MacBook doen.

Open een afbeelding in Voorvertoning en selecteer in het menu eerst Weergave en vervolgens Toon markeringsknoppenbalk. Kies in de knoppenbalk linksboven de toverstaf, klik daarna op de achtergrond van de afbeelding en sleep. Je ziet nu dat hoe verder je sleept, hoe meer elementen Voorvertoning selecteert. Voor het verwijderen van de achtergrond druk je op de backspace-toets. Klik ten slotte op Converteer als je afbeelding nog geen PNG-bestand was - dit bestandsformaat is nodig bij een transparante achtergrond.