Xiaomi is het 4 grootste smartphonemerk ter wereld en vanaf vandaag is de Redmi 9 in de Benelux beschikbaar. Dit instapmodel is verkrijgbaar vanaf € 149,- en beschikt o.a. over een 6,53inch scherm, 4 camera's en een flinke batterij van 5020 mAh.

Xiaomi lanceert vandaag de Redmi 9 in de Benelux. Deze instapmodel-smartphone biedt verschillende upgrades ten opzichte van zijn voorganger, waaronder een all-purpose AI quad-cameraopstelling, een 6.53inch FHD+ Dot Drop-display (met Corning Gorilla Glass als bescherming), een krachtige chipset en een mooi design. Deze nieuwe smartphone is per 1 juli verkrijgbaar met een vanaf-prijs van € 149. Kijk voor de specificaties onderaan dit artikel.

Xiaomi Redmi 9: processor, geheugen en batterij
De Redmi 9 is uitgerust met een geoptimaliseerde MediaTek Helio G80 SoC, die volgens Xiaomi 207 procent meer prestaties biedt dan zijn voorganger. Qua werk- en opslaggeheugen zijn er twee varianten: eentje met 3GB RAM en 32GB opslaggeheugen en een model 4 GB aan werkgeheugen en 64GB opslag. Je kunt gemakkelijk een dag met deze Mi 9 doen zonder hem op te laden dankzij de batterij met 5020 mAh, bovendien ondersteunt hij de 18W-snellaadtechnologie, zodat je maar kort aan de kant staat en weer heel snel aan het spel kunt deelnemen.

Camera's
Ondanks dat het een instap-Redmi-smartphone is, beschikt hij wel over een multifunctionele quad-cameraopstelling. Zo kun je een snelle foto maken, een groepsfoto met een groothoeklens, een close-up met scherpe details of een fraaie portretfoto. Bovendien heeft hij premium camerafuncties als een kaleidoscoop en palm shutter-functie, waarbij je een foto neemt via een handbeweging.

Design en meer
De Redmi 9 biedt een smartphone-design met op de achtergrond een chic kleurverloop en een rimpeltextuur tegen vingerafdrukken. De vingerafdruksensor aan de achterzijde is speciaal ontworpen om naast de camera te passen en wordt omgeven door een trendy cirkelontwerp dat je terugvindt op de huidige smartphonereeks van de Redmi.
Verder wordt de Redmi 9 geleverd met een 3,5mm hoofdtelefoonaansluiting, IR-blaster en multifunctionele NFC, terwijl hij ook het gebruik van dual SIM en een extra micro-sd-cardslot mogelijk maakt.

Prijs, kleuren en beschikbaarheid
De Redmi 9 komt beschikbaar in drie kleurvarianten: Carbon Grey, Ocean Green en Sunset Purple. Het 3GB + 32GB-model kost € 149 en het 4GB + 64GB-model kost € 169. Vanaf 1 juli zijn deze nieuwe instap-modellen beschikbaar bij Coolblue, Belsimpel, Bol en de online Mi Store in Nederland, evenals bij Orange, Cora, Krefel, FNAC, Vanden Borre, Carrefour en Aldi in België.

Redmi 9 02swiper

 

tabel met specs