Ziggo gaat in april de internetsnelheden voor ruim 2,4 miljoen consumenten fors verhogen. Particuliere klanten met een Start, Complete of Max-pakket krijgen 25 procent meer downloadsnelheid tot 500 Megabit per seconde (Mbit/s).

Ziggo kondigt vandaag aan dat zowel consumenten als zakelijke klanten de internetsnelheden flink omhoog gaan. “Wij bouwen volop aan het netwerk van de toekomst met technische innovaties en hogere internetsnelheden die we doorgeven aan onze klanten”, aldus Marcel de Groot, directeur consumentenmarkt van VodafoneZiggo. De hoogste downloadsnelheid voor consumenten met een Max-pakket komt na deze verhoging op 500 Mbit/s. Ook de uploadsnelheden van Start en Complete bij consumenten gaan 25 procent omhoog.

Stapsgewijs modems resetten
Het instellen van de hogere snelheid vindt stapsgewijs plaats in een periode van vier weken. In de tweede week van april start Ziggo met het op afstand resetten van modems, waarna abonnees automatisch de nieuwe snelheden hebben. Klanten kunnen vanaf half april ook zelf hun modem resetten en krijgen dan meteen de nieuwe snelheid. In een zeer beperkt aantal regio’s is het overigens mogelijk dat klanten de verhoogde internetsnelheden nog niet in alle gevallen ervaren. Dit houdt verband met de regionale omschakeling van analoge naar digitale tv om daarmee bandbreedte vrij te spelen voor internet. De snelheidsverhoging heeft geen impact op de huidige abonnementstarieven. (lees verder na de afbeelding).

Nieuwe internetsnelheid 25032019

Ondernemers
Ziggo bedient ook 130.000 bedrijven die ook zullen profiteren van flink hogere snelheden. Het door ondernemers meest gekozen pakket Complete stijgt 20 procent naar een downloadsnelheid van 300 en het Max-pakket zelfs naar 600 Mbit/s. Uit onderzoek blijkt dat de meeste klanten ruim voldoende hebben aan de relatief hoge uploadsnelheid van 40-50 Mbit/s. Voor bedrijven met het Start-pakket blijven de snelheden gelijk.

Naar 1 Gigabit per seconde
De aangekondigde snelheidsverhoging past in de ambitie van Ziggo om 1 Gigabit per seconde via het landelijke glas-coaxnetwerk te realiseren. Hiertoe werd in Utrecht al een geslaagde pilot uitgevoerd met de toepassing van DOCSIS 3.1. Dit is de nieuwste standaard voor het leveren van internetdata-, spraak- en videodiensten via het bestaande glas-coaxnetwerk. De stad Utrecht zal vanaf 2020 als eerste overgaan op deze snelheid, waarna de rest van Nederland binnen twee jaar volgt.