Amazon-dochter Blink komt met de Blink Mini 2, een nieuwe, compacte en weerbestendige beveiligingscamera. Hij biedt onder andere een verbeterde beeldkwaliteit, betere prestaties bij weinig licht en lees hier wat nog meer.

Blink is een Amazon-bedrijf en levert slimme thuisbeveiligingsapparaten, zoals de nieuwe Blink Mini 2. Deze camera heeft een compact, weerbestendig ontwerp dat nu zowel binnen als buiten gebruikt kan worden, met de toevoeging van de nieuwe weerbestendige Blink-stroomadapter die verkrijgbaar is als onderdeel van een bundel of afzonderlijk. De Blink Mini 2 biedt een verbeterde beeldkwaliteit en betere prestaties bij weinig licht. Zo beschikt de camera over een breder gezichtsveld, met een ingebouwde LED-spot voor nachtzicht in kleur en het apparaat is voorzien van populaire beveiligingsfuncties, zoals tweerichtingsspraak, heldere HD-video en bewegingsdetectie.

Compact ontwerp
De eerste Blink Mini heeft een compact ontwerp en de Blink Mini 2 behoudt hetzelfde formaat, maar beschikt wel over een LED-spot voor nachtzicht in kleur, een breder gezichtsveld en een verbeterde beeldkwaliteit. Nieuw in deze generatie is dat de Blink Mini 2 bestand is tegen buitenomstandigheden, in combinatie met de weerbestendige stroomadapter van Blink. Dankzij het slanke ontwerp van de Mini 2 kun je de camera bovendien bijna overal aansluiten waar je hem nodig hebt.

Persoonsdetectie
De chip van Blink ondersteunt veel van de belangrijkste functies van de Mini 2, waaronder de toevoeging van persoonsdetectie met Computer Vision (CV) die beschikbaar is bij een Blink-abonnement. Met slimme meldingen en persoonsdetectie is het mogelijk als gebruiker enkel een waarschuwing te krijgen wanneer er daadwerkelijk een persoon wordt gedetecteerd, in plaats van een dier of ander object.

Privacy
Zoals bij alle Blink-camera's hebben klanten met de Blink Mini 2 volledige controle over hun privacy-instellingen. Via de Blink-app kunnen klanten privacy- en activiteitszones aanpassen, zodat ze alleen vastleggen wat ze willen en de mogelijkheid hebben gebieden uit te sluiten. Zoals een drukke straat rondom het huis of eigendommen. Alle beeldverwerking vindt lokaal plaats, op het apparaat.

Werkt met Alexa
Alexa-klanten kunnen de Alexa Blink Smarthome Skills gebruiken om hun Mini 2 te verbinden met een Echo-apparaat en meldingen te ontvangen, liveweergave op aanvraag te controleren, hun camera in en uit te schakelen en nog veel meer. Helaas werkt deze Blink Mini 2 niet met andere spraakassistenten.

Blink-abonnement
Met een Blink-abonnement kunnen klanten functies ontgrendelen zoals persoonsdetectie, video-opname in de cloud, tot 60 dagen onbeperkte videogeschiedenis en snelle toegang om video's te bekijken zodra ze zijn opgenomen. Klanten kunnen ook tot 90 minuten aaneengesloten livebeelden streamen per sessie. Blink-abonnementen beginnen bij € 3,- per maand of € 30,- per jaar, per apparaat.

Prijzen en beschikbaarheid
De Blink Mini 2 is verkrijgbaar voor een startprijs van € 39,99. Voor gebruik buitenshuis kun je de Blink Mini 2 bundelen met de Blink weerbestendige stroomadapter voor een startprijs van € 49,98. Ga naar Amazon.nl voor meer informatie.