Met CleverType kun je de intelligentie van ChatGPT toevoegen aan je toetsenbord voor Android.

Dennis Gandasoebrata

clevertype 2

Zelf noemen de makers CleverType een AI powered keyboard app. Je hebt hiermee toegang tot de kennis van ChatGPT, maar hoeft niet meer een aparte app te openen. Na de installatie van het toetsenbord typ je het bericht in het invoervak. Dat invoervak kan zich in elke app bevinden, bijvoorbeeld een chat-app of een sociale media-app. Klik op de aparte ChatGPT-knop om op basis van je bericht een antwoord te krijgen.

Ben je tevreden met de reactie, dan kun je je eigen, originele tekst vervangen door de reactie van ChatGPT. Je kunt bij CleverType aangeven op welke manier je graag communiceert. Via de functie Word Tone kies je de stijl, bijvoorbeeld formeel of informeel. De berichten worden hierop vervolgens aangepast. Je kunt de berichten niet alleen laten herschrijven, maar ook grammaticaal laten controleren. Ook denkt het toetsenbord met je mee en geeft het proactief suggesties om zinnen en woorden af te maken. Net als veel andere toetsenborden, kun je CleverType verder aanpassen aan je voorkeuren. Zo kun je een eigen thema toepassen en tussen meer dan 30 talen schakelen.

De makers werken de app regelmatig bij met nieuwe AI-taken. Er is ook een betaalde versie beschikbaar, waarmee je eigen communicatiestijlen kan maken.

 

CleverType  (www.clevertype.co)

 

 

4 sterren

 

Prijs: gratis (bevat in-app aankopen)
Systeemeisen: Android 7.0+
Taal: Nederlands, Engels