Support Your Local’ was de afgelopen jaren een gevleugelde uitspraak. Dat moet de maker van deze app ook hebben gedacht.

Dennis Gandasoebrata


lekkerder 2

De app heeft een duidelijke en aantrekkelijke functie: je ziet hiermee elke dag op welke locaties je dagverse producten kunt kopen. Die producten zijn afkomstig uit de buurt.

De bruikbaarheid van de app staat of valt uiteraard met de hoeveelheid aanbieders op het platform. Eigenaren van een verkooppunt kunnen hun adres gratis aanmelden en de informatie beheren. Een verdienmodel is er ook: als de aanbieder ook producten via de app wil verkopen, wordt hiervoor een vergoeding gerekend. Als koper kun je de gevonden producten via de app overigens zelf ophalen op het adres of laten bezorgen. Je kunt bovendien een fietsroute samenstellen op basis van de gekozen producten en bijbehorende adressen. Naderhand kun je een recensie over het verkooppunt, bijvoorbeeld over een boer, op het platform achterlaten.

De app kan je bovendien op de hoogte stellen van nieuwe locaties en geeft – wanneer je dit op prijs stelt – een melding bij relevante aanbiedingen. Ook is er de mogelijkheid om met de boer in contact te komen.

Je mag de app gratis gebruiken. Tevreden gebruikers kunnen een donatie doen voor de verdere ontwikkeling van de app en het platform.


Product: Lekkerder bij de boer (https://over.lekkerder.nl/app/)

4 en half sterren

Prijs: gratis 
Systeemeisen: Android varieert per apparaat, iOS 10.0 en hoger varieert per apparaat
Taal: Nederlands